Puiul de la fast-food nu este un simplu pui prajit in crusta de pesmet sau susan.
Pe situl unuia din cele mai mari retele de fast-food din lume si din Romania, ingredientele pentru o felie de carne din piept de pui in inveliÅŸ pane sunt:
- piept de pui (55%)
- inveliÅŸ pane (faina de grau, faina de porumb, ulei vegetal, amidon din porumb, albuÅŸ de ou, sare, drojdie, agenÅ£i de creÅŸtere E450, E500, E503, piper, praf de mustar, proteina de grau, extract de capsicum, extract de plante aromate, agent de îngroÅŸare (E461), extract de condimente)
- ulei vegetal hidrogenat
- apa
- maltodextrin
- arome.
Puiul prajit de la fast-food contine numai 55% carne de pui. Restul, printre altele, cele mai nocive sunt:
E450
Este un produs sintetic si nu se cunosc inca efectele secundare ale folosirii lui in alimente. Ceea ce se stie insa este ca, deoarece fosfatul are un rol important in metabolism, concentratiile mari de fosfati pot destabiliza unele procese metabolice.
E461
Se mai numeste metilceluloza si se obtine din lemn. Nu se stie inca ce doza zilnica este sigura pentru consum, desi este foarte folosit ca agent de ingrosare sau emulgator. Metilceluloza nu este solubila si fermenteaza in intenstinul gros. Concentratiile mari pot cauza balonare, constipatie sau, din contra, diaree.
Arome
Puiul este pui... de ce ar avea nevoie de arome? Si ce arome au fost folosite?
Comparand retetele - pui prajit la fast-food versus pui prajit acasa - varianta homemade este cea mai sanatoasa.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
