Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se ascunde in spatele unui pui prajit la fast-food?

Ce se ascunde in spatele unui pui prajit la fast-food?
Meniurile de fast-food par, la prima vedere si mai in reclame, un pachet de bunataturi pentru care primesti si o jucarie. Ce ar putea fi mai bun decat atat? Ei bine, dincolo de invelisul stralucitor si marketingul inselator, se ascund adevarate pericole pentru sanatatea ta si a copiilor tai.


Puiul prajit acasa este foarte usor de preparat. Bucata de carne se curata, se spala, se rostogoleste printr-un amestec de ou si faina, pesmet, susan sau alte seminte din care vream sa fie crusta si il punem direct in tigaie.

Puiul de la fast-food nu este un simplu pui prajit in crusta de pesmet sau susan.

Pe situl unuia din cele mai mari retele de fast-food din lume si din Romania, ingredientele pentru o felie de carne din piept de pui in inveliÅŸ pane sunt:
- piept de pui (55%)
- inveliÅŸ pane (faina de grau, faina de porumb, ulei vegetal, amidon din porumb, albuÅŸ de ou, sare, drojdie, agenÅ£i de creÅŸtere E450, E500, E503, piper, praf de mustar, proteina de grau, extract de capsicum, extract de plante aromate, agent de îngroÅŸare (E461), extract de condimente)
- ulei vegetal hidrogenat
- apa
- maltodextrin
- arome.

Puiul prajit de la fast-food contine numai 55% carne de pui. Restul, printre altele, cele mai nocive sunt:

E450
Este un produs sintetic si nu se cunosc inca efectele secundare ale folosirii lui in alimente. Ceea ce se stie insa este ca, deoarece fosfatul are un rol important in metabolism, concentratiile mari de fosfati pot destabiliza unele procese metabolice.
 
E461
Se mai numeste metilceluloza si se obtine din lemn. Nu se stie inca ce doza zilnica este sigura pentru consum, desi este foarte folosit ca agent de ingrosare sau emulgator. Metilceluloza nu este solubila si fermenteaza in intenstinul gros. Concentratiile mari pot cauza balonare, constipatie sau, din contra, diaree.

Arome
Puiul este pui... de ce ar avea nevoie de arome? Si ce arome au fost folosite?

Comparand retetele - pui prajit la fast-food versus pui prajit acasa - varianta homemade este cea mai sanatoasa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pui prajit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fast-food

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e450

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arome

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0