Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Unghii sanatoase si rezistente - reguli pe care sa le respecti

de Camelia Diaconu la 2020-11-13
Unghii sanatoase si rezistente - reguli pe care sa le respecti
Manichiura este cartea noastra de vizita si indiferent de locul in care alegem sa ne facem unghiile, pentru un aspect impecabil si o sanatate a unghiei este important sa urmezi cateva reguli. Pentru a obtine unghiile stralucitoare, unde oja sa iti reziste cat mai mult timp, iata cum sa procedezi.


Cum sa ai o manichiura sanatoasa
 

Sunt o multime de cazuri in care o ingrijire necorespunzatoare poate duce la adevarate infectii la nivelul unghiilor. Vorbim acum despre cateva reguli de frumusete, dar si de sanatate, pe care este important sa le cunosti, pentru a evita situatiile neplacute.
 
In primul rand, ai grija de cuticule. Ele sunt principalul factor care poate dauna aspectului total al unghiei. Daca cuticulele nu sunt ingrijite, atunci nici manichiura ta nu va arata ingrijit. Cuticulele sunt practic o bariera de protectie a unghiei tocmai pentru a sta departe de infectiile la nivelul pielii. Nu este cel mai indicat nici sa le tai, insa, le poti impinge spre baza unghiei cu ustensilele speciale.
 
Hidrateaza-ti unghiile. Hidratarea este cel mai important aspect al organismului, valabil si pentru unghii. Iar, pentru acest procedeu exista produse speciale, uleiuri care au rolul de a-ti hidrata cuticulele, lasand un aspect mult mai catifelat al unghiilor. Pielea iti este cu mult mai moale, iar in felul acesta vei preveni si ruperea sau exfolierea unghiilor.
 
Aplica o baza. Daca iti doresti sa ai parte de o manichiura care sa reziste cat mai mult timp, atunci nu uita de baza aplicata inaintea ojei. Aceasta ofera si o aderenta mai bine a ojei pe care o vei folosi ulterior si protejeaza unghiile de efectele negative pe care le pot contine anumite produse. Trebuie sa aplici un singur strat de baza si sa astepti cateva secunde pana sa aplici oja preferata.
 
Alege cu gija produsele. Cele care au in compozitie parfum ar trebui evitate deoarece nu au aceeasi rezistenta pe unghie. Vorbim aici si despre lotiunile de corp, cu care ajungi sa te dai si pe maini si care intra in contact direct cu unghiile, fapt ce duce la craparea ojei.
 
Fa curatenie intre oje. Daca ai multe sticlute de oje, toate desfacute de mult timp, nu inseamna ca sunt si cele mai indicate pentru folosire. Ojele mult prea vechi sau chiar expirate pot provoca infectii la nivelul unghiilor deoarece pot contine substante chimice nefavorabile unghiei. Specialistii sustin ca ojele nu ar trebui pastrate desfacute mai mult de 6 luni.
 
Nu uita sa iti cureti unghiile. O igiena corespunzatoare sta si in aspectul unghiilor tale. Acestea trebuie curatate in profunzime si nu doar deasupra. Daca ai unghiile mai lungi, atunci asigura-te ca le cureti bine si in partea de desubt. Niciodata nu trece peste acest aspect.
 
Alege-ti o forma potrivita a unghiei. Alege-ti forma care crezi ca te caracterizeaza, prin care iti exprimi personalitatea. Acum ai acces la o multime de alte idei, pe care le poti pune si tu singura in practica. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.64 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0