Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vitamine esentiale pentru sanatatea unghiilor

Vitamine esentiale pentru sanatatea unghiilor
Nu esti prea multumita de unghiile tale? Sunt subtiri, casante, cu pete albe sau au un aspect bolnavicios? Nu le ascunde sub un strat gros de oja, ci trateaza-le in mod natural. Iata cele mai importante vitamine care ne fac unghiile sanatoase...


Unghiile sanatoase sunt oglinda unui corp sanatos, iar daca ai observat ca nu mai cresc in ritmul cu care erai obisnuita sau ca arata urat fara vreun motiv anume de care sa stii, atunci inseamna ca suferi de o deficienta de vitamine. Ca orice alta parte a corpului, si unghiile au nevoie de anumite vitamine pentru a creste frumoase.
FIER. Unghiile fragile sunt un semn al deficientei de fier. Introdu in alimentatia zilnica mai multe alimente care contin fier, cum ar fi nucile, carnea rosie sau legumele verzi sau ia niste suplimente de fier sub forma de pastile. Alimente bogate in fier: spanac, broccoli, varsa de bruxelles, fasole, mazare, linte, ridichi, rosii, galbenusul de ou, carnea rosie, ficatul de pui si de vita, cereale (germeni de grau, ovaz), paine de secara, drojdie, alune, arahide, nuci, stafide, grepfruit rosu, cirese, capsuni, afine, caise uscate. Nu uita ca fierul are nevoie de vitamina C pentru fixare (bea suc de portocale sau mananca mai multe rosii ori ardei grasi).
ZINC. Petele albicioase de pe unghii, faptul ca acestea cresc foarte greu si inflamarea cuticulelor sunt semne clare ca organismul tau sufera de o deficienta de zinc. Pentru a avea din nou unghii sanatoase, ai de ales intre consumarea de alimente bogate in zinc (carne de curcan, alune, ciocolata neagra sau poti sa iei vitamine. Alimentele bogate in zinc: peste, sardele, stridii, curstacee, peste gras, carne de vita, ficat de vitel sau de porc, cereale integrale, germeni de grau, paine integrala, nuci, seminte de dovleac, soia, fasole, linte, produse lactate.
VITAMINA B-12. Unghiile foarte uscate sau inchise la culoare arata ca nu beneficiezi de suficienta vitamina B-12; o poti lua din alimente sau din capsule. Alimente care contin vitamina B-12: ficat de pasare, carne de pasare, oua, branzeturi, lapte, iaurt. Evita sa consumi zahar, dulciuri sau bauturi indulcite, daca ai carenta de vitamina B-12, pentru ca acestea ii impiedica absorbtia.
In plus, ai grija sa bei suficienta apa si sa iti tratezi unghiile cu crema hidratanta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.58 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unghii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fier

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0