Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri pe care sa nu i le spui niciodata fiicei tale

10 lucruri pe care sa nu i le spui niciodata fiicei tale
Mama este modelul pe care o fetita il copiaza si il urmeaza in viata, astfel ca toate vorbele si actiunile mamei influenteaza enorm dezvoltarea si comportamentul oricarei fete. Iata zece vorbe si cuvinte pe care o mama nu ar trebui sa le spuna niciodata fiicei sale...


Pentru o fetita, mama este centrul lumii sale si orice comentariu negativ se infiltreaza adanc in mintea micutei. Mai tarziu, in adolescenta, comentariile nepotrivite ale mamei iar proportii uriase si au ca efect pierderea increderii de sine. Chiar si ca adulti, nu ne place cand ne auzim mama facand observatii ''binevoitoare'' - vrem sfaturi, dar nu critici dure si chiar rauvoitoare.
Multe mame au reusit sa depaseasca educatia de moda veche pe care o foloseau inainte parintii si, cu toate astea, tot mami scapa cate o vorba care nu trebuia spusa.
Nu mai fii baietoasa. Daca mama iubeste bijuteriile si rochiile, nu inseamna ca si fiica ei trebuie sa simta la fel. E mai baietoasa? Nu-i nimic... Pune-i pantaloni si las-o sa cerceteze lumea asa cum ii place. Copii nu accepta cu inima deschisa lucrurile pe care sunt obligati sa le faca, iar cuvintele mamei pot rani increderea copilului.
Nu esti frumoasa. Ceva nu e in regula daca o mama nu crede ca fiica ei este frumoasa; si mai rau este cand ii spune acest lucru, invatand copilul ca frumusetea este un criteriu pe care nu il indeplineste nici macar in fata mamei ei.
Nu fii nepoliticoasa/rea. Uneori in viata e bine sa fii nepoliticos si sa iti aperi drepturile. Ideea ca fetele sunt mai cuminti, mai linistite si mai mamoase este depasita si creaza copii care le fac pe plac altora in loc sa faca ceea ce le face lor placere.
Nu te murdari. Fetitele trebuie sa aiba aceleasi experiente ca si baietii. Lasa-ti fiica sa se joace in baltoacele de ploaie, in noroi sau in nisip - daca nu face asta cand este mica, mai tarziu va regreta. Copiii trebuie sa exploreze ca sa invete si sa se dezvolte.
Nu poti sa faci asta/nu esti in stare sa faci asta. Fie ca e vorba de un desen, de legarea sireturilor, de castigarea unui concurs sau a altei sarcini, faptul ca nici macar mama nu are incredere in fortele copilului si nu il incurajeaza este un lucru extrem de gresit. Copilului ii intra in cap faptul ca ''nu poate'', adopta atitudinea asta si pana la urma nici macar nu mai incearca.
Mananci prea mult/te ingrasi daca bagi atata in tine. Asta e ceva ce o mama nu ar trebui sa ii spuna niciodata fiicei sale. Una sunt sfaturile despre dieta si nutritie, altele sunt sentimentele de rusine fata de propriul corp pe care astfel de cuvinte le nasc. In plus, aspectul fizic nu trebuie niciodata sa fie legat de valoarea unei persoane, deci nici un copil nu trebuie sa fie invatat sa se vada din acest unghi.
Ce or sa creada ceilalti? Si ce daca fiica ta nu vrea sa se imbrace ca celelalte colege, nu are o gasca de fete si nici nu prea stie sa danseze? O mama nu ar trebui niciodata sa puna la indoiala modul de a fi al fiicei sale, dand ca exemplu fetele din jur - asta daca nu cumva vrea ca fiica ei sa ajunga sa ia hotarari bazate exclusiv pe ceea ce cred ceilalti.
Aranjeaza-te si tu un pic, nu vezi cum arati? Asta inseamna ca fiica trebuie sa se ridice la standardele de frumusete si eleganta ale mamei. Surpriza, fata traieste in alta epoca si are alte preferinte in materie de machiaj si moda.
Zambeste, nu mai sta bosumflata. De fiecare data cand ii ceri fiicei tale sa isi ascunda propriile sentimente numai pentru a arata bine in fata altora (familie, vecini, colegi) o inveti sa fie duplicitara.
Cand ai de gand sa faci un copil? Cuvintele dor si cand suntem adulti, nu numai copii. Presiunea sociala de a se casatori si de a face copii este destul de mare pentru o femeie, nu mai e nevoie si de comentariile negativiste ale mamei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fiica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0