In momentele astea de lupta crancena cu realitatea directa, actionezi automat. Nu ai vreme sa internalizezi bucurii, amintiri, frumuseti, caci esti prea ocupata sa scapi naibii odata de tot ce este obligatoriu sa faci si sa te poti odihni. Dar aici apare problema cea mai mare: poate acest „odihni” este prea indepartat. Gandeste-te ca esti inchis pe viata si trebuie sa lucrezi la o cariera de piatra. Spargi zilnic bolovani si nu se intrevede nicio finalitate. Pe tine te doare spatele, nu-ti suporti colegii de celula si nici gardienii, nu te viziteaza nimeni, nu primesti scrisori. Ce faci atunci? Te intinzi pe jos si mori? Se poate asa ceva? Este oare moartea o scapare?
Actionam automat in cea mai mare parte a zilei. Si este normal, caci mintea si inima nu ar putea suporta o inflatie de stimuli clipa de clipa. Am exploda. Dar oare suportand rutina nu ajungem tot la explozie (sau implozie)? Cum faci sa o iei inca o zi de la capat sa o ingrijesti pe matusa bolnava si batrana care nu mananca si vrea doar Algocalmin? O tii de un an la tine acasa, o speli, o schimbi, ii pregatesti ceea ce stii ca-i place. Nu mai ai concediu, ca nu ai cu cine sa o lasi. Nu dormi noaptea, ca are cosmaruri. Cu un copil e altceva, ca mai merge la gradinita, miroase frumos, are speranta si viata scris pe frunte, dar o batrana... Nu stii cat va mai trai, daca se va imbolnavi mai rau, dar tu esti singura ei speranta. Si parca te topesti si tu cu ea. Ce faci atunci? Este datoria ta si o accepti cu inima deschisa. Nu o dai nimanui altcuiva, ti-o implinesti, dar cu sufletul tau ce se intampla?
Exista multa literatura pe tema asta. Imi vine in minte doar un roman de Allende, in care sora a avut toata viata grija de mama bonava ca apoi sa se indragosteasca de sotia fratelui. Drama ei este cu atat mai dureroasa, cu cat, credincioasa fiind si neiesita deloc in lume, nu intelege ce i se intampla si nici nu vede dincolo de neputinta ei.
O exemplificare perfecta a cinicului „Life’s a bitch and then you die”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
