Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este aceea o femeie adevarata?

de Petru Scraba la 2014-05-12
Ce este aceea o femeie adevarata?
Noile tendinte arata ca am devenit cultural obsedati de femeia scheletica, scotand la pensie femeia cu forme. Pe de alta parte, femeia mai plina este norma, nu cea slaba. Dar care este, de fapt, femeia adevarata? Ultima data cand am cautat sensul cuvantului, "adevarat" insemna un lucru sau un eveniment care are loc, care exista, spre deosebire de un lucru sau un eveniment ce este imaginat. Ceea ce inseamna ca o femeie, un barbat, un caine, o pisica sunt reali. Asta daca nu halucinezi si ti le imaginezi...


Serios acum, o femeie adevarata, chiar si un barbat adevarat, este oricine suntem noi. Realitatea nu este ceva specific. Nu trebuie sa cream campanii si miscari care sa ne arate ce este real. Trebuie sa acceptam ceea ce este in toate formele culturale si sa ne eliberam de perceptiile pe care le asociem ideii de frumusete si a gradului de „realitate” al acesteia.
Imaginati-va acum sa mergem contra curentului si spunem ca femeie „adevarata” este una cu forme. Cum s-ar simti cele slabe? Acelasi principiu li se aplica si barbatilor. Multi merg la sala incercand sa ajunga la greutatea corporala corecta, pentru a fi considerati musculosi si aratosi. Realitatea este ca ne luptam iarasi cu o iluzie, caci unii oameni, pur si simplu, nu au tipul de corp care sa le permita sa ajunga la imaginea dupa care ego-ul lor tanjeste.
Mai sus avem poza campaniei Dove intitulata „Frumusete adevarata”. Admit, au facut treaba buna incluzand multe tipuri de corp, dar mai lipsesc inca unele si inca se axeaza pe ideea de frumusete. Corpurile sunt modificate digital intr-o anumita masura, parul este arabjat si femeile sunt machiate generos. Este aceasta frumusetea adevarata? Spuneti voi.
Dupa mine, daca vrei sa cauti conceptul intrupat, trebuie sa mergi dincolo de ideea de machiaj. Distreaza-te, imbraca-te frumos, poarta machiaj din cand in cand, dar trebuie sa faci asta zilnic? Poti iesi din casa nemachiata, cu parul nearanjat, neincercand sa-ti acoperi toate defectele? Te poate vedea iubitul fara „accesorii”? 
Uita de ce inseamna adevarat si accepta-te asa cum esti. Vei observa foarte repede ca din ce in ce mai putina lume se va interesa de cum arati, caci vei incepe sa proiectezi o energie cu totul noua: increderea si acceptarea de sine.
Dar stai asa, nu se presupunea ca imbracatul frumos si machiajul iti cresc stima de sine? Nu asta trebuie sa facem pentru a ne simti bine? Si, daca ne simtim bine, nu ajungem sa dezvaluim ceea ce simtim in legaturi cu noi insine si importanta pe care o investim in aparitiile noastre? Nu ma intelegeti gresit, nu arunc la gunoi nevoi de a ne juca, de a ne infrumuseta, cu atrag atentia asupra faptului ca frumusetea trebuie sa fie un act neutru care se hraneste din spatiul acceptarii de sine, nu al contiintei de sine si a nevoii de a-i imrpesiona pe ceilalti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frumusete

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0