Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scapa rapid de stres in 8 pasi simpli

Scapa rapid de stres in 8 pasi simpli
Cu totii avem parte de mai mult sau mai putin stres in viata noastra. Iar felul in care reusim sa scapam de el este foarte important pentru buna noastra stare. In termeni simpli, nivelurile ridicate de stres pot duce la ingrasare. Stresul promoveaza productia de cortizol, cel care creste apetitul pentru alimentele dulci, carbohidrati si grasimi (traducere: castig in greutate!).


Mai rau, cresterea in greutate este concentrata in jurul abdomenului si acest tip de grasime este strans legata de probleme cardiace si potential atac cerebral. Cercetarile au facut asocierea intre grasimea abdominala si nivelurile ridicate de cortizol, in special la femei.
Spre norocul nostru, exista metode accesibile de reducere a stresului si, deci, a nivelurilor de cortizol. Asa ca nu-ti mai roade unghiile si aplica unul din urmatoarele trucuri:
1. Inspira si numara pana la opt. Inspira incet si numara pana la opt, tine-ti respiratia o bataie sau doua de inima si expira lent tot pana numeri la opt. Repeta. Acest exercitiu simplu este foarte potent si te ajuta si la imbunatatirea memoriei.
2. Fa exercitii de stretching si indreapta-ti postura. Pentru a scapa de dureri, destresa, relaxa muschii si energiza corpul. Incearca sa-ti rotesti capul de la dreapta la stanga si invers, apleaca-te sa-ti atingi degetele picioarelor si incruciseaza-ti bratele la nivelul pieptului. Stai dreapta, trage-ti umerii in spate si suge-ti burta.
3. Fa-ti niste ceai. Putine lucruri pe lumea asta sunt mai bune ca o cana de ceai cald. Ceaiul verde are un aminoacid numit teanina care iti relaxeaza creierul si te ajuta sa intri intr-o stare de somn profund sau sa raspunzi cu mai mult calm la lucrurile stresante. Prea fierbinte? Fa-l rece.
4. Aprinde o lumanare. Aromoterapia poate scadea nivelul de stres si reduce si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare asociate cu stresul mental. Daca, de obicei, mananci acnd esti stresata, aprinde o lumanare si inhaleaza-i mirosul. Ti se va activa regiunea creierului unde sunt procesate emotiile si asta te ajuta sa scapi de anxietate si apetit insatiabil.
5. Inchide dispozitivele electronice inainte de somn. Limpezeste-ti mintea. Somnul odihnitor (intre sapte si opt ore) joaca un rol cheie in eliminarea stresului. Inchide telefonul si televizorul!
6. Apeleaza la zgomotul alb. Nu poti scapa de galagia din cap? Atunci zgomotul alb este raspunsul. Valurile marii in fundal sau ploaia te pot ajuta sa adormi. Sau cumpara-ti dopuri de urechi.
7. Achizitioneaza-ti o masca de ochi. Pe langa tot felul de zgomote care ii distrag, oamenii pot sa fie deranjati si de lumina. Asa ca incearca o astfel de masca „de frumusete”.
8. Creeaza-ti propriul ritual de somn. Pentru ca organismul tau sa inteleaga ca se apropie ora de culcare si sa se relaxeze. Acest ritual poate include de la impachetarea hainelor de pe sarma, pana la citirea unui capitol dintr-un roman sau aplicarea unei creme de maini.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cortizol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0