1. Scade colesterolul
Flavonoidele din portocale contribuie la reglarea presiunii sangvine, in timp ce magneziului mentine tensiunea arteriala in limite normale. Totodata, studiile au demonstrat ca sucul de portocale consumat frecvent poate duce la scaderea colesterolului.
2. Intareste oasele
Potrivit unui studiu realizat in anul 2006, sucul de portocale intareste oasele datorita antioxidantilor.
3. Reduce inflamatiile
Sucul de portocala amestecat cu suc de coacaze negre reduce inflamatiile din organism. Un studiu din 2009 la care au participat pacienti cu boala arteriala periferica a demonstrat ca sucul de portocale si coacaze a redus proteina c-reactiva (cu 11%) si nivelul fibrinogenelor (cu 3%), doua cauze ale inflamatiei.
4. Ajuta la pierderea in greutate
Potrivit noilor cercetari, sucul de portocale iti mentine greutatea la limite normale. Promoveaza o stare buna de santate gratie vitaminei C.
5. Previne pietrele la rinichi
Un studiu recent a aratat ca sucul de portocale previne formarea pietrelor la rinichi si reduce riscul aparitiei bolilor renale.
Sursa: www.greenmedinfo.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
