Daca iti calculezi bine pasii si optezi pentru ingrediente de calitate, precum paste La Molisana, in maximum 20 de minute cina poate sa fie gata. Ai nevoie sa lucrezi la prepararea sosului in paralel cu fierberea pastelor, in asa fel incat timpul sa fie fructificat la maximum, iar atentia la detalii va face diferenta. Trebuie sa nu fierbi pastele foarte mult, iar cantitatea de apa clocotita in care le vei adauga trebuie sa fie suficienta incat sa eviti lipirea lor. Care sunt trei dintre cele mai interesante feluri de paste pe care le poti gati in aceasta toamna?
1. Tagliatele cu ciuperci
Ciupercile reprezinta un aliment ideal de mancat seara, intrucat faciliteaza digestia prin intermediul continutului ridicat de fibre. Tagliatelele sunt paste care seamana cu taiteii, plate si lungi. Pentru aceasta reteta ai nevoie de ciuperci, ulei de masline, usturoi, sare, piper, vin alb, smantana, parmezan si, evident, paste. Cantitatile depind de numarul de portii pe care doresti sa le obtii. Dupa ce ai clarificat acest aspect si ai adunat toate ingredientele, poti incepe prin a cali ciupercile alaturi de usturoi si ulei de masline. Peste ele, poti adauga sarea si piperul.
Odata calite, poti adauga peste ele putin vin alb, iar dupa ce s-a evaporat, poti pune si smantana si parmezan. In acest timp, ai grija ca pastele sa fie puse la fiert si respecta cu strictete instructiunile de pe ambalaj, in asa fel incat sa nu fie prea moi, in cele din urma. Dupa ce s-au fiert pastele, le poti scurge si adauga peste sosul cu ciuperci, vin, smantana, parmezan, usturoi si ulei de masline. Amesteca totul, rade putin parmezan si cina este gata.
2. Penne arrabbiata
Chiar daca traiesc intr-o tara cu o clima destul de calduroasa, italienii nu se sfiesc sa manance picant. Pizza diavola este un exemplu graitor, in acest sens, insa nici pastele arrabbiata nu se lasa mai prejos. Foarte picante, aceste paste au avantajul de a fi usor de digerat, intrucat condimentele faciliteaza arderea grasimilor. Iar pentru o cina gustoasa, asta nu poate fi decat de folos. Pentru reteta de penne arrabbiata, ai nevoie de rosii cuburi la conserva, usturoi, ulei de masline, fulgi de ardei iute, vin alb, suc de rosii si paste de tip penne. Uleiul de masline se incinge intr-o tigale, iar peste el se adauga la calit usturoiul si fulgii de ardei iute. Odata rumenit usturoiul, pot fi adaugate si rosiile de la conserva, vinul si sucul de rosii. Cand sosul capata consistenta, poti adauga si sare dupa gust. In tot acest timp, pennele pot fi fierte, iar odata ce sosul s-a preparat, le poti stoarce si adauga peste sos. Aseaza-le pe farfurii, adauga putin parmezan deasupra si poti incepe sa iei cina.
3. Spaghete cu bacon, pesto si ciuperci
Daca tagliatelele sau pennele nu sunt printre preferatele tale si iti plac, in schimb, spaghetele, poti incerca aceasta reteta delicioasa. Ea are avantajul de a contine si bacon, pentru cei care prefera carnea, iar pe langa spaghete si sunca mai ai nevoie doar de ciuperci, sos pesto, smantana si putin busuioc proaspat. Se fierb intai spaghetele, iar atunci cand le scurgi, ai grija sa pastrezi o cana din apa in care au fiert. Baconul se caleste intr-o tigaie, fara ulei, alaturi de ciupercile pe care va trebui sa le tai felii. Odata calite, adauga pastele si apa peste ele. Dupa ce le-ai amestecat bine, lasa-le un minut pe foc, iar apoi opreste focul si adauga smantana si sosul pesto. Amesteca bine, adauga piper si sare, iar pe deasupra poti presara frunzele de busuioc. Vei obtine o cina delicioasa si rapida.
Indiferent de reteta pe care alegi sa o gatesti, opteaza intotdeauna pentru paste de calitate premium, asa cum sunt produsele 100% italienesti La Molisana. Cu o traditie din 1912, La Molisana ofera numeroase sortimente de paste, printre care si paste fara gluten, in amabalaj roz. Sunt realizate cu apa minerala de izvor si au un continut ridicat de proteina (14.5%), ceea ce le face excelente atat pentru adulti, cat si pentru dezvoltarea copiilor.
Pastele raman la indemana oricui, mai ales gratie modului usor de preparare, dar si a costurilor foarte mici pe care le implica acest sortiment de mancare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!