Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 retete de paste perfecte pentru serile de toamna

de Sunt Fericita la 2019-10-17
3 retete de paste perfecte pentru serile de toamna
Pastele pot reprezenta o solutie foarte buna de mancare pentru cina, iar simplitatea procesului de preparare le face accesibile oricui. Nici n-ai nevoie de foarte multe ingrediente, nici nu dureaza mult, iar rezultatul este intotdeauna apetisant. Adica exact ceea ce iti trebuie dupa o zi de munca, la capatul careia trebuie sa mai si pregatesti cina pentru familia ta.


Daca iti calculezi bine pasii si optezi pentru ingrediente de calitate, precum paste La Molisana, in maximum 20 de minute cina poate sa fie gata. Ai nevoie sa lucrezi la prepararea sosului in paralel cu fierberea pastelor, in asa fel incat timpul sa fie fructificat la maximum, iar atentia la detalii va face diferenta. Trebuie sa nu fierbi pastele foarte mult, iar cantitatea de apa clocotita in care le vei adauga trebuie sa fie suficienta incat sa eviti lipirea lor. Care sunt trei dintre cele mai interesante feluri de paste pe care le poti gati in aceasta toamna? 

1. Tagliatele cu ciuperci

Ciupercile reprezinta un aliment ideal de mancat seara, intrucat faciliteaza digestia prin intermediul continutului ridicat de fibre. Tagliatelele sunt paste care seamana cu taiteii, plate si lungi. Pentru aceasta reteta ai nevoie de ciuperci, ulei de masline, usturoi, sare, piper, vin alb, smantana, parmezan si, evident, paste. Cantitatile depind de numarul de portii pe care doresti sa le obtii. Dupa ce ai clarificat acest aspect si ai adunat toate ingredientele, poti incepe prin a cali ciupercile alaturi de usturoi si ulei de masline. Peste ele, poti adauga sarea si piperul. 


Odata calite, poti adauga peste ele putin vin alb, iar dupa ce s-a evaporat, poti pune si smantana si parmezan. In acest timp, ai grija ca pastele sa fie puse la fiert si respecta cu strictete instructiunile de pe ambalaj, in asa fel incat sa nu fie prea moi, in cele din urma. Dupa ce s-au fiert pastele, le poti scurge si adauga peste sosul cu ciuperci, vin, smantana, parmezan, usturoi si ulei de masline. Amesteca totul, rade putin parmezan si cina este gata. 

2. Penne arrabbiata

Chiar daca traiesc intr-o tara cu o clima destul de calduroasa, italienii nu se sfiesc sa manance picant. Pizza diavola este un exemplu graitor, in acest sens, insa nici pastele arrabbiata nu se lasa mai prejos. Foarte picante, aceste paste au avantajul de a fi usor de digerat, intrucat condimentele faciliteaza arderea grasimilor. Iar pentru o cina gustoasa, asta nu poate fi decat de folos. Pentru reteta de penne arrabbiata, ai nevoie de rosii cuburi la conserva, usturoi, ulei de masline, fulgi de ardei iute, vin alb, suc de rosii si paste de tip penne. Uleiul de masline se incinge intr-o tigale, iar peste el se adauga la calit usturoiul si fulgii de ardei iute. Odata rumenit usturoiul, pot fi adaugate si rosiile de la conserva, vinul si sucul de rosii. Cand sosul capata consistenta, poti adauga si sare dupa gust. In tot acest timp, pennele pot fi fierte, iar odata ce sosul s-a preparat, le poti stoarce si adauga peste sos. Aseaza-le pe farfurii, adauga putin parmezan deasupra si poti incepe sa iei cina. 

3. Spaghete cu bacon, pesto si ciuperci

Daca tagliatelele sau pennele nu sunt printre preferatele tale si iti plac, in schimb, spaghetele, poti incerca aceasta reteta delicioasa. Ea are avantajul de a contine si bacon, pentru cei care prefera carnea, iar pe langa spaghete si sunca mai ai nevoie doar de ciuperci, sos pesto, smantana si putin busuioc proaspat. Se fierb intai spaghetele, iar atunci cand le scurgi, ai grija sa pastrezi o cana din apa in care au fiert. Baconul se caleste intr-o tigaie, fara ulei, alaturi de ciupercile pe care va trebui sa le tai felii. Odata calite, adauga pastele si apa peste ele. Dupa ce le-ai amestecat bine, lasa-le un minut pe foc, iar apoi opreste focul si adauga smantana si sosul pesto. Amesteca bine, adauga piper si sare, iar pe deasupra poti presara frunzele de busuioc. Vei obtine o cina delicioasa si rapida. 


Indiferent de reteta pe care alegi sa o gatesti, opteaza intotdeauna pentru paste de calitate premium, asa cum sunt produsele 100% italienesti La Molisana. Cu o traditie din 1912, La Molisana ofera numeroase sortimente de paste, printre care si paste fara gluten, in amabalaj roz. Sunt realizate cu apa minerala de izvor si au un continut ridicat de proteina (14.5%), ceea ce le face excelente atat pentru adulti, cat si pentru dezvoltarea copiilor. 


Pastele raman la indemana oricui, mai ales gratie modului usor de preparare, dar si a costurilor foarte mici pe care le implica acest sortiment de mancare.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0