Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre suplimentele alimentare

de Alina Ilie la 2016-09-26
Ce trebuie sa stii despre suplimentele alimentare
In ultimii ani se discuta tot mai frecvent despre suplimentele alimentare. Cu ajutorul lor putem completa lipsa de vitamine, proteine si alte substante importante pentru organism. Suplimentele nutritive sunt recomandate persoanelor care vor sa previna problemele de sanatate, femeilor insarcinate sau la menopauza, copiilor, pentru sustinerea dezvoltarii, persoanelor varstnice si celor care urmeaza diete drastice sau fac sport intens.


Consumul suplimentelor alimentare este indicat atunci nu se acopera necesarul zilnic de vitamine si minerale. Literatura de specialitate indica tipologii complexe, astfel:

- suplimente de inlocuire a mesei: produse cu valoare calorica scazuta destinate mentinerii controlului asupra greutatii corporale, constand in bauturi sau diverse substante care contin ratia zilnica recomandata de nutrienti;

- suplimente de vitamine: produse care compenseaza lipsa vitaminelor din organism;

- suplimente de minerale, proteine si aminoacizi: produse care compenseaza pierderile din timpul efortului;

- suplimente energetice: produse care contin de regula zaharuri si compusi simpli, deseori suplimentate cu vitaminele B, C si E, recomandate pentru situatiile in care o dieta normala nu este posibila ori suficienta;

In privinta functiilor esentiale ale suplimentelor, se disting doua categorii mari: suplimente de baza (gainere, proteine, aminoacizi, BCAA, glutamina, creatina, arginina, oxid nitric, pre-antrenament, anduranta, refacere) si suplimente extra (stimulatoare hormonale, afrodisiace, vitamine si minerale, batoane proteice, energizante, slabire si ardere a grasimilor, sanatate, articulatii si ligamente).

Este indicat, de asemenea, ca suplimentele sa fie luate zilnic, preferabil in timpul mesei, si sa se respecte doza mentionata pe prospect.

Sursa: APC Romania
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.7 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suplimente alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suplimente de vitamine

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016