Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Restrictiile pentru romani pe piata muncii din Olanda au fost prelungite cu doi ani

Restrictiile pentru romani pe piata muncii din Olanda au fost prelungite cu doi ani
Restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari pe piata muncii din Olanda au fost prelungite cu doi ani, ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, exprimandu-si regretul fata de decizia adoptata de Guvernul olandez. Seful diplomatiei romane a subliniat ca "este regretabil ca unele state membre decid sa prelungeasca restrictiile pentru cetatenii nostri pe piata muncii, fara ca cifrele si situatia reala sa o justifice".


"Din pacate, asemenea decizii nu sustin obiectivele UE de a construi o piata fara bariere si restrictii interne", a spus Baconschi.

Conform comunicatului, decizia ignora apelurile recente ale comisarului european pentru afaceri sociale, Laszlo Andor, si ale Parlamentului European, prin raportul Ungureanu, in sensul eliminarii obstacolelor existente in calea deplinei mobilitati a lucratorilor in spatiul UE.

"Masura autoritatilor olandeze de mentinere a restrictiilor survine, in mod paradoxal, la scurt timp dupa publicarea unui raport al Comisiei Europene (11 noiembrie 2011) din care rezulta ca, in statele membre care au acceptat liberalizarea, nu s-a inregistrat pana in prezent un impact serios asupra nivelului somajului sau salariilor. Dimpotriva, au existat cresteri ale Produsului Intern Brut al tarilor care au acceptat forta de munca din Romania si Bulgaria. Raportul Comisiei Europene concluzioneaza ca restrictionarea libertatii de miscare a lucratorilor nu reprezinta raspunsul pentru rata inalta a somajului in Europa. Am fi dorit sa putem saluta o decizie a autoritatilor olandeze de confirmare a atasamentului acestora fata de principiul UE privind libertatea de circulatie a lucratorilor proveniti din statele membre", se mai arata in comunicatul MAE.

La 31 decembrie 2011 expira cea de-a doua perioada tranzitorie in care, conform Protocolului la Acordul de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE, statele membre anterior anului 2007 pot restrictiona accesul pe piata muncii pentru cetatenii celor doua tari. Continuarea restrictiilor poate avea loc in conditiile in care exista semnale ale perturbarilor ale pietii interne a muncii in statele gazda si doar pentru perioada 2012-2013. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2014, circulatia lucratorilor romani in spatiul UE urmeaza a fi liberalizata neconditionat. In prezent, 11 tari aplica masuri tranzitorii:Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda si Spania.

Miercuri, site-ul Dutchnews.nl relata, citand surse, ca ministrul olandez al Afacerilor Sociale, Henk Kamp, urma sa propuna prelungirea cu doi ani a restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Olanda.

Propunerea urma sa fie discutata in cursul sedintei de guvern programata vineri.

Kamp propunea acordarea de permise de munca doar romanilor si bulgarilor care pot practica activitati pe care nu le pot efectua alti cetateni europeni, comform sursei citate.

In cursul verii, Kamp a interzis angajarea muncitorilor sezonieri din Romania si Bulgaria, argumentand ca trebuie recrutati olandezii care nu au locuri de munca.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata muncii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre olanda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lucratori

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre restrictii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0