Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive suprinzatoare pentru care nu te opresti din transpirat

5 motive suprinzatoare pentru care nu te opresti din transpirat
Termometrul urca, urca, iar de pe tine curg siroaie de apa. Parca te topesti, asa te simti. Explicatia ar putea fi una simpla. Citeste mai jos sa vezi ce treci cu vederea.


1. Folosesti antiperspirantul sotului. Daca folosesti un brand barbatesc crezi ca acesta este mai puternic, dar gresesti. Ingredientul activ in majoritatea antiperspirantelor este un compus din aluminiu (pe care-l gasesti sub diverse forme) si concentratia acestuia variaza intre 12 si 20 de procente. Orice mai mare de 20% duce la aparitia iritatiilor. Si mai e ceva: diferenta de baza intre antiperspirantele pentru femeie si cele pentru barbati este mirosul.
2. Te pregatesti dimineata sa lupti cu transpiratia. Antiperspirantele functioneaza blocand porii si acest proces chimic functioneaza mai bine cand pielea este complet uscata (umezeala face ca procesul chimic sa aiba loc la suprafata pielii, nu si sub ea. Tindem sa transpiram mai putin inainte de a merge la uclcare, de aceea toate antiperspirantele sunt mai eficiente cand sunt aplicate seara. Nici nu ai nevoie de dus inainte, dar, daca esti uda la subsuoara, foloseste un uscator de par. 
3. Cedezi viciilor: Cafeaua cu lapte, martini-ul, tigara – toate aceste scapari te fac sa transpiri si mai tare. Alcoolul dilata vasele de sange, crescand temperatura generala a corpului si amplificand transpiratia, in timp ce cafeina stimuleaza sistemul nervos central so activeaza glandele sudoripare (la fel ca si nicotina, dar cu un efect mai putin pregnant). Daca vrei sa te simti confortabil la temperaturi inalte, mai ales daca vrei sa rupi ringul de dans, comanda o cafea decofeinizata. Si nu uita ca fumatul schimba si mirosul transpiratiei.
4. Ti-e frica de ace. Botox-ul poate opri temporar glandele sudoripare din zona fetei, a mainilor si a picioarelor. Se inhiba eliberarea de acetylcolina si se blocheaza nervii care stimuleaza transpiratia. Perioada de timp pana la revenirea transpiratiei variaza, dar majoritatea pacientilor se intorc la tratament dupa sase luni.
5. Te-ai lasat pacalita de mitul ceaiului fierbinte: Poate ca ai auzit ca, daca bei ceai fierbinte cand ti-e cald, vei transpira si evaporarea transpiratiei te va racori. Este adevarat ca ceaiul cald te face sa simti ca ai pielea umeda, el creste si temperatura corpului, asa ca va fi nevoie de mai mult decat de doar cateva picaturi de transpiratie pentru a te racori. In loc sa bei ceai, mai bine iei doua pliculete de ceai verde si le pui sub brat, zona fiind uscata bine, teoria spune ca acidul tanic poate dizolva suficient din straturile pielii, incat sa blocheze porii. 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea corpului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre transpiratie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai verde

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0