Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 alimente incredibil de sanatoase pentru creier

de Camelia Diaconu la 2021-05-04
5 alimente incredibil de sanatoase pentru creier
Creierul uman este cel mai important si complex organ care ascunde o multime de secrete. Chiar daca are capacitatea de a functiona oricand, indiferent de circumstante, pentru a-l pastra sanatos si pentru a-l stimula in permanenta, acesta are nevoie de mici artificii. Alimentatia este baza unei functionari optime si tocmai din acest motiv trebuie aleasa cat mai bine. Descopera care sunt alimentele care te ajuta sa ai intotdeauna o memorie remarcabila datorita puterii pe care creierul o emana.


Top 5 alimente care reprezinta sanatate curata pentru creier
 

Nutritia are un impact major pentru organismul uman. Daca atunci cand suntem obositi, acest lucru se observa foarte usor si la nivelul tenului, ei bine, atunci cand nu ne alimentam corespunzator, acest fapt impacteaza si functionarea in parametrii normali ai creierului. Pentru o minte limpede si mereu pregatita sa invete lucruri noi, iata ce trebuie sa consumi:
 
Afine. Sunt antioxidante, contin fibre si vitamina C si K. Afinele au o multime de beneficii la nivelul creierului, te pot elibera de stres si nervi si pot fi un remediu natural impotriva degenerarii hormonale. Afinele pot fi consumate si in stare pura, direct fructe, dar si in combinatie cu iaurt, dupa preferinte. 
 
Broccoli. Legumele in general sunt un adjuvant pentru creier. Ii ofera corpului cantitatea de energie de care acesta are nevoie deoarece au in compozitie luteina. Broccoli este leguma pe care specialistii in medicina o recomanda datorita puterii de a imbunatati calitatea memoriei, indiferent de varsta. Contine vitamina K si vitamina B4, care ajuta memoria sa fie intotdeauna pregatita. Pe langa broccoli sunt recomandate si alte legume verzi precum salata sau varza kale.
 
Turmeric. Condimentul cu un gust accentuat, turmericul are proprietati antioxidante si antiinflamatoare. In combinatie cu piperul, turmericul poate preveni aparitia bolilor care pot duce la dementa sau, mai mult de atat, poate preveni chiar si starile de inceput de depresie. Turmericul poate fi folosit in prepararea mai multor retete culinare, atat la cuptor cat si salate proaspete, mai ales daca esti fan al gusutului intens. 
 
Nucile si semintele. Dupa aspect, nuca are imaginea creierului uman. Este produsul recomandat datorita cantitatii mari de Omega3 pe care o aduce organismului ajutand astfel creierul sa se pastreze vesnic tanar. Nucile si semintele de chia, floarea soarelui, dovleac, migdale, sunt o sursa bogata si naturala de vitamina E, fapt care duce la pastrarea memoriei, dezvoltarea vederii si a limbajului. 
 
Pestele. Tipul cel mai sanatos de carne, pestele este o sursa bogata de Omega 3 de care corpul are nevoie pentru a functiona in parametrii normali. Carnea de peste si fructele de mare este absorbita imediat de organism, este usoara si imbunatateste in mod direct starea de sanatate a creierului. Contine vitamina E din plin si are un nivel scazul de mercur, mai ales daca vorbim despre peste precum somonul. 
 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.54 din 5 - 26 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0