Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce alimente mentin buna dispozitie

de Alina Ilie la 2023-05-31
Ce alimente mentin buna dispozitie
Alimentatia sanatoasa are efecte extraordinare asupra organismului, mai ales pentru prevenirea obezitatii, diabetului si a bolilor de inima. Este foarte important ca alimentele sa fie diversificate, pentru a-i asigura organismului toti nutrientii de care are nevoie. Alimentele de mai jos amelioreaza starile de anxietate si depresie si contribuie la formarea unor noi conexiuni neuronale.


Mazare, fasole, linte

Mazarea, lintea si fasolea sunt surse excelente de magneziu, un mineral implicat in peste 300 de reactii biochimice. Alimentele bogate in proteine au un rol esential in reglarea temperaturii corpului si in functionarea sistemului endocrin.

Spanac

Spanacul este una dintre cele mai bune surse de fier, ajuta la o mai buna oxigenare a tesuturilor. Pentru a fi mai usor absorbit de organism, combina alimentele bogate in fier cu cele care contin vitamina C.

Quinoa

Quinoa contine 9 aminoacizi esentiali de care are nevoie organismul pentru sinteza proteinelor si cresterea masei musculare.
Astfel, vei avea mai multa energie si rezistenta crescuta, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea din Texas.

Rosii

Rosiile contin licopen, un antioxidant care reduce inflamatiile din organism, in special pe cele de la nivelul plamanilor.

Lapte

Persoanele care au un deficit de vitamina D sunt mai predispuse la astm bronsic. Exista dovezi care sugereaza ca vitamina D previne alergiile.

Mere

Despre mere se stie ca au in compozitie quercitina, un flavonoid care actioneaza ca un antihistaminic, blocand substantele care provoaca alergii. Prin urmare, este bine sa mananci marul cu tot cu coaja.

Cereale integrale

Sunt o sursa excelenta de acid folic, despre care se stie ca previne depresia. 100 g de cereale furnizeaza doza zilnica recomadata de acid folic.

Nuci

Nucile sunt una dintre cele mai bogate surse de serotonina, o substanta care confera o stare de calm si fericire. Substanta se absoarbe foarte usor in organism.

Fructe de padure

Aceste fructe delicioase stopeaza procesul de imbatranire a creierului. Alaturi de enzime, stimuleaza buna functionare a celulelor corpului.

Oua

Galbenusul contine colina, un nutrient cheie pentru imbunatatirea memoriei. Doza zilnica recomandata de colina este de 425 mg. Doua oua fierte au aproximativ 300 mg.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.98 din 5 - 27 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe de padure

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cereale integrale

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0