Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 obiceiuri care provoaca insomnii

de Ana-Maria Tudor la 2015-03-25
5 obiceiuri care provoaca insomnii
Cine nu a avut pana acum o noapte alba, in care s-a invartit pe toate partile si tot nu a reusit sa adoarma, este un norocos!



Tot mai multe persoane sufera in ultima vreme de dificultati de adormire, treziri frecvente si imposibilitatea de a adormi la loc sau senzatia de oboseala dupa o noapte de somn.
Pentru ca este mai usor sa prevenim, decat sa tratam, va recomandam sa evitati aceste obiceiuri, care provoaca tulburari ale somnului:
Folosirea gadget-urilor din pat
Multi dintre noi obinuim sa ne verificam email-ul, sa stam pe Facebook sau sa purtam conversatii telefonice din pat. Specialistii sustin ca utilizarea gadget-urilor din spatiul destinat odihnei ar putea provoca insomnii, deoarece creierul va asocia stresul si alte activitati cu starea de odihna.
Consumul de alcool
Alcoolul consumat inainte de culcare raspunde de aparitia insomniilor. In cazul in care va ajuta sa adormiti pe moment, trebuie sa stiti ca dupa trecerea efectului bauturii o sa va treziti automat si cel mai probabil nu veti reusi sa adormiti la loc.
Consumul de cofeina
Cofeina consumata inainte de culcare reprezinta cel mai mare inamic al somnului, deoarece necesita aproximativ sase ore pentru a fi eliminata complet din organism.
Activitatea fizica
Exercitiile fizice facute chiar inainte de culcare reprezinta factorul major al insomniei, deoarece acestea cresc temperatura corpului, iar creierul va intelege ca nu este acel moment al zilei in care trebuie sa dormim, nevoia de somn fiind amanata pana cand temperatura corpului va scadea.
Lumina stinsa
Daca au trecut deja 45 de minute de cand stati in pat cu limina stinsa si inca nu ati adormit, este evidenta instalarea insomniei, care nu va va permite sa adormiti nici in urmatoarea perioada. Specialistii in insomnii sustin ca in astfel de momente in care nu putem adormi este indicat sa ne gasim ceva de facut - sa citim un ziar, o pagina dintr-o carte, sa udam o floare sau pur si simplu sa facem cativa pasi prin casa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0