Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt semnele depresiei?

de Sunt Fericita la 2019-06-05
Care sunt semnele depresiei?
Cu totii avem perioade mai putin placute in care ne simtim tristi, lipsiti de motivatie si chef pentru a duce la bun sfarsit anumite lucruri. Chiar daca acest episoade trec, recomandat este sa deosebim semnele de oboseala de semnele depresiei pentru a ne asigura ca gestionam corect sanatatea mintala.


Cum iti dai seama daca suferi de depresie?


 
Depresia este una dintre cele mai grele afectiuni. Este o boala ce te poate face sa te simti inutil, obosit, stresat si fara chef de viata. Daca nu este tratata corect si mai ales in timp util, depresia poate duce chiar si la suicid, recunoscute fiind deja mai multe cazuri de acest gen. Pentru a le recunoaste si pentru a actiona exact la timp, iata care sunt cele mai comune semne ale depresiei. 

 
Nu ai somn. Daca ai des insomnii ori dormi mai mult decat de obicei si tot te simti obosit, atunci cauza ar putea fi debutul unei depresii. Corpul este obosit si extenuat in permanenta si are nevoie de mai multa odihna pentru a razbate evenimentele zilnice. Insa, poti fi si in extrema cealalta, atunci cand stai treaz pana la ore neobisnuite pentru ca ai o multime de ganduri si temeri.

 
Nu ai energie. Daca iti este greu sa faci orice activitate banala, sa mananci, sa te ridici din pat, sa iesi la plimbare, etc, atunci s-ar putea sa fie un inceput de depresie. Depresia iti consuma mai multa energie decat ai crede, acesta este si motivul pentru care activitati simple ti se par tot mai solicitante.

 
Nu mai ai nicio speranta. Daca nu te mai gandesti la viitor, nu iti mai faci planuri si nu mai muncesti in acest sens, atunci s-ar putea sa te afli in pragul depresiei. Lipsa de entuziasm si positivism sunt semne care ar trebui sa te puna pe ganduri.

 
Nu te mai bucura nimic. Daca inainte abia asteptai sa vina weekend-ul pentru a te bucura de viata, iar acum nimic nu iti mai trezeste interesul, atunci inseamna ca te confrunti cu semne ale depresiei. Nu este indicat sa stai si sa iti plangi de mila ori sa lenevesti in fiecare zi, ci mai degraba cere ajutorul unui specialist.

 
Te izolezi. Nu iti mai doresti sa te vezi cu prietenii, nu vrei sa mai iesi in oras, nu iti mai face placere sa te distrezi nici cum. Ar trebui sa acorzi mai multa atentie sanatatii tale mintale, pentru a actiona in timp util in cazul depresiei.

 
Esti mai mereu nervos/a.  Pe langa starile de tristete si izolare alte semne ale depresiei pot fi si lipsa rabdarii ori irascibilitatea. Daca esti mai mereu furios si nu ai rabdare aproape deloc, analizeaza-ti comportamentul si actioneaza in acest sens.

 
Asadar, daca propria ta imagine incepe sa decada, daca te izolezi de toti din jurul tau si te invinovatesti pentru tot ce se intampla, cel mai bine ar fi sa discuti cu un specialist si sa actionezi pentru a depasi acest prag.


Sursa foto:pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Oamenii de stiinta spun ca aproximativ jumatate din variatiile personalitatii umane sunt definite ...
    Pentru un cuplu casatorit, iubirea trece prin diferite stadii de-a lungul timpului, de aceea ...
    Iti oferim mai jos un model de cerere de angajare. Iata cum trebuie sa formulezi aceasta cerere!
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016