Cu cat constientizati mai multe dintre acestea, cu atat mai mult veti putea elimina stresul:
- Probleme de memorie, dificultati in concentrare, negativismul, ingrijorarea constanta, momente de anxietate.
- Irascibilitate sau proasta dispozitie, agitatie continua, sentimentul ca sunteti depasit de situatie, depresie, sentimentul de singuratate si nevoia de izolare.
- Dureri sau tensiuni musculare, dereglari ale sistemului digestiv, senzatie de ameteala, greata sau balonare, dureri in piept sau accelerarea ritmului cardiac, slabirea sistemului imunitar, respiratie ingreunata sau transpiratie abundenta.
- Lipsa poftei de mancare, dereglarea programului de odihna, izolarea fata de lumea exterioara, abuzul de alcool, tigari sau alte droguri pentru relaxare, ticuri de comportament.
Semnele si simptomele cauzate de stres pot, in unele cazuri, sa fie efecte psihologice sau medicale ale unor probleme. In astfel de cazuri este recomandat sa apelati la un medic pentru o evaluare. Astfel, veti putea detecta si preveni orice evolutie a unei afectiuni.
De foarte multe ori se intampla sa reactionam intr-un mod care accentueaza aparitia stresului si ingreuneaza capacitatea noastra de a menaja lucrurile. Aceste reactii pot fi provocate de lipsa somnului, obligatia de a indeplini anumite sarcini, probleme in familie, alimentatia necorespunzatoare sau infometarea. Formarea unor rutine in fiecare zi pe o perioada lunga de timp ajuta la prevenirea stresului. Incercati sa includeti in programul zilnic momente de relaxare si exercitii fizice, sa adoptati un nou stil de alimentatie si de odihna sau sa va propuneti sa faceti cat mai multe lucruri noi care sa va destinda. Iata 3 metode de combatere a stresului la locul de munca >>
Numeroase dereglari emotionale si psihice sunt provocate de aparitia stresului: atacurile de cord, hipertensiunea, scaderea imunitatii. Pe langa acestea, stresul poate avea efect direct asupra pielii, sistemului gastro-intestinal si poate contribui la aparitia insomniilor sau a dereglarilor hormonale. De fapt, este imposibil sa mentionam o afectiune care sa nu fie influentata de aparitia stresului sau o parte a corpului care sa nu poata fi afectata.
Citeste si: Ce afectiuni poate declansa stresul fizic si mental >>
Citeste si: Ce afectiuni poate declansa stresul fizic si mental >>
Informatiile au fost preluate din lucrarea "Cine castiga: TU sau stresul?, autor Diana Racz, Rentrop & Straton, 2013
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
