Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri importante despre ovulatie

de Camelia Diaconu la 2018-09-05
Lucruri importante despre ovulatie
Ovulatia sau mai exact procesul prin care un ovul se elibereaza in ovar si trece prin trompele uterine, in final ajungand in uter este perioada lunii pe care multe dintre femeile, care isi doresc sa ramana insarcinate, o asteapta cel mai mult. Pentru ca este extrem de important sa cunoastem cat mai multe despre sistemul reproductiv, iti prezentam mai jos cele mai utile informatii!


Ce trebuie sa stii despre ovulatie
 

Ovulatia depinde de mai multi factori. Dezvoltarea, dar si eliberarea ovulului apare in urma unor fluctuatii constante ale hormonilor repreoducatori. Intreg ciclu este afectat de factorii nutritionali, energetici, socio economici si emotionali. Pe langa asta, chiar si schimbarile sezoniere pot deregla si pot afecta in mod direct ovulatia, fie ca vorbim despre stres, alcool, fumat sau alte activitati daunatoare.
 
Perioada de ovulatie poate varia. Daca pana acum stiam faptul ca ovulatia seintampla cu aproximativ 13-15 zile inainte de inceperea menstruatiei, calendarul poate varia de la un ciclu menstrual la altul. In cazul in care ciclul menstrual este neregulat, atunci nici ovulatia nu apare. Pe durata vietii, ovulatia apare de aproximativ 400 de ori, numarul fiind influentat si de sarcina si alaptare, dar si de contraceptivele orale care se pot consuma, multe blocand ovulatia. Ovulatia poate fi afectata si de tulburarile de alimentatie, un stil de viata dezechilibrat si sindromul ovarului polichistic.
 
Ovulatia poate afecta in diverse feluri organismul. Ovulatia ii poate oferi organismului cantitatea de estrogens si progesteron de care are nevoie, insa poate afecta densitatea osoasa sau sanatatea inimii si a mentalului. Poate afecta si calitatea somnului, tocmai din acest motiv este foarte important sa monitorizezi in permanenta ciclul menstrual.
 
Poate provoca la nivelul abdomenului crampe. Chiar daca te gandesti ca apar crampe doar in perioada mensturatiei, ovulatia poate provoca si ea aparitia acestor senzatii la nivelul abdomenului, ovarelor. Durerea este chiar asemanatoare cu cea a ciclului menstrual, multe persoane simtind o durere in partea laterala a abdomenului inferior. Poate aparea brusc, fara o cauza anume si poate dura pana la cateva ori sau cateva zile, in functie de fiecare organism.
 
Cand stii ca esti la ovulatie
 
Exista trei indicatori majori pe care ii recomanda si medicii specialisti:
 
- Testul de ovulatie care se gaseste in mai multe forme in orice farmacie. Acest test presupune identificare LH-ului din urina si arata ca exista comanda hipofizara de a ovula;
- Masurarea temperaturii bazale. Daca este prezent progesteronul in faza lutheala determina automat si cresterea temperaturii corpului;
- O alta metoda si cea mai usor depistabila pentru a verifica daca esti la ovulatie este prezenta lichidului cervical albicios pe slip. Secretia albicioasa iti va indica daca te apropi sau esti deja la ovulatie. Bineinteles, exista si varianta de a merge la medicul ginecolog pentru o ecografie transvaginala, care arata imediat daca te afli in perioada de ovulatie. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0