JUCARII DINAMICE. Bebelusul creste, incepe sa se miste de colo colo si incearca sa se ridice. Este perioada in care devine interesat de explorarea tuturor obiectelor. Jucariile care il ajuta in dezvoltarea abilitatilor sunt cele care se misca, care au roti si pe care le pot controla cu manutele - masini, animale cu roti.
MINGIILE. Nu te gandi ca toate jucariile pentru bebelusi sunt scumpe. Cele mai bune jucarii sunt cele clasice, in cazul asta, mingiile. Copiilor le place sa arunce sau sa impinga mingea pentru ca apoi sa ii urmareasca rotirea. Este un joc bun pe care bebe sa il joace cu mami si tati.
JUCARII DE SORTAT. Sunt o forma de testare a copilului, dar care ii pun serios la incercare rabdarea. Desi poate fi frustrant pentru el uneori sa incerce sa bage formele in locasul corespunzator, activitatea este stimulanta din punct de vedere intelectual si ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii.
CUBURILE DE CONSTRUIT. Inca de la 9 luni, copiii se bucura cand primesc astfel de jucarii. La inceput nu vor reusi sa aseze nici 2 cuburi unul peste celalalt, insa in timp, cu rabdare si explicatii din partea parintilor va ajunge sa construiasca adevarate castele. Pana la 1 an sunt recomandate cuburile moi, din panza si burete; de abia mai tarziu copilul va folosi cum trebuie cuburile care se prind unele de altele si va avea suficienta putere sa le desprinda. Cuburile de lemn sunt bune la orice varsta.
CASTROANE SI LINGURI. Dulapurile de la bucatarie sunt un taram numai bun de explorat pentru copii - le place sa scoata vasele afara si sa se ascunda ei in dulapuri. Ai mare grija ca toate tacamurile sau ingredientele periculoase (cutite si furculite, mai ales) sa fie asezate undeva sus, unde cel mic nu poate ajunge. Daca nu iti place sa iti umble prin vase, cumpara-i cateva castronase mici, pahare de plastic si 2 linguri de lemn - se va juca ore in sir, amestecand, sortand si stivuind, activitati care ajuta la dezvoltarea motorie si intelectuala a copilului.
JUCARII PENTRU NISIP: GALETUSA SI LOPATICA. Copilul trebuie sa iasa zilnic afara, in aer curat, fie ca mergeti in parc, la mare sau pe marginea unui rau, cel mic are nevoie de o galetusa, o lopatica si diferite forme de nisip. Aceste jucarii ajuta la dezvoltarea abilitatilor sale, pentru ca va invata sa le manevreze singur pana la urma.
TELEFONUL DE PLASTIC. Copiii din ziua de azi ne vad mereu vorbind la telefon cu persoane care nu exista fizic in fata lor. Si pentru ca ei invata prin imitatie, vor dori neaparat un telefon - cumpara-i un telefon de plastic, pe care il va roade in siguranta si il va ajuta sa isi dezvolte imaginatia.
Ce sa faci cand copilul nu vrea sa stranga jucariile >>
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!