Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF returneaza diferenta de taxa auto

ANAF returneaza diferenta de taxa auto
Returnarea taxei auto catre cei care au platit in plus va cadea in responsabilitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si va fi realizata in timp util, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor. 'Sper ca va fi o modalitate simpla de returnare a taxei auto la nivelul ANAF-ului. Dupa parerea mea, durata de returnare a banilor va depinde de ANAF, dar eu cred ca se va face in timp util', a subliniat Borbely.


Ministrul Mediului a mentionat, totodata, ca exista bani suficienti la Fondul de Mediu pentru plata diferentei de taxa auto solicitata de catre soferi, iar, in acelasi timp, a facut un apel ca noua taxa auto sa fie platita fara eludarea legii. 'Sunt bani suficienti la Fond pentru restituirea acestei taxe. Pe de alta parte, fac un apel ca este inadmisibil sa se faca demonstratii la televizor despre cum sa eludezi legea, cum sa nu platesti taxa auto. Adica, sa vii cu documente pe care sa le dai la avocat sa te scuteasca de plata taxei auto mi se pare inadmisibil. A fost decizia mea si a Guvernului de a reduce taxa, dar nu putem, ca stat, sa se intample ca in 2009 cand mai mult de 35% dintre masini sa vina din afara si sa nu plateasca taxa. In momentul de fata, daca te duci la o piata de masini poti lua o masina la un pret acceptabil daca este inmatriculata in Romania', a explicat Laszlo Borbely.

Oficialul MMP a declarat, duminica, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ca noua taxa auto va fi cu circa 25% mai mica fata de cea actuala, iar cei care au platit, incepand din 2008, o taxa mai mare fata de varianta redusa, vor putea sa ceara directiilor fiscale judetene diferenta, care se ridica, in total, la circa 200 milioane lei.

Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat, saptamana trecuta, in plenul Camerei Deputatilor, cu 213 voturi 'pentru', 17 'impotriva' si 34 de abtineri.

Proiectul de act normativ, initiat de MMP dupa ce Curtea Europeana de Justitie a declarat vechea taxa auto ca fiind discriminatorie, a fost adoptat si de catre Senat, in sedinta din 12 septembrie a.c., insa Camera Deputatilor are rolul decizional.

Actul normativ, care va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anaf

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diferenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre poluare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0