Aceste persoane incearca, in general, sa obtina de la ceilalti raspunsul pe care il doresc ei. Dar deoarece nu sunt nicioadata satisfacute, vor multiplica repetitiile si excesele din cererile lor: „Ai vazut cat de pasionant era acest film? A fost frumos, nu crezi?”
Devine astfel dificil sa afirmi altceva. Acest gen de persoane asteapta cu aviditate acaparatoare ca celalalt sa le impartaseasca punctul lor de vedere: „Nu crezi ca am putea sa mancam la restaurant in seara asta?”, „Nu ai impresia ca exista probleme in relatia de cuplu a fratelui tau?”, „Nu ai observat ca parintii tai ma detesta de cand nu am vrut sa o las la ei pe fetita, in vacanta de Craciun?”.
Bineinteles aceste persoane sunt dezamagite, frustrate, uneori chiar furioase atunci cand perceptia, opinia, sentimentele celuilalt nu corespund cu ale lor. A vrea sa ai dreptate, in afara faptului ca acest lucru reprezinta o nevoie de a fi valorizat de catre celalalt si, cel mai adesea, o tentativa de a prelua controlul asupra relatiei, de a pastra pozitia de influenta, conduce mai ales la negarea diferentei si refuzul dualitatii, cu riscul unei infruntari, chiar a unui conflict.
A accepta diferenta inseamna a fi deschis in fata confruntarii si a-ti imbogati comunicarea. Nevoia de a avea dreptate reflecta tendinta unora de a intretine si de a dezvolta raporturi de dominant/dominat, in favoarea lor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
