Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU. Riscul de cancer pulmonar creste, daca locuiesti langa o strada aglomerata

de Sunt Fericita la 2019-11-25
STUDIU. Riscul de cancer pulmonar creste, daca locuiesti langa o strada aglomerata
Un nou studiu releva faptul ca riscul de cancer pulmonar creste exponential, daca locuiesti langa o strada aglomerata si intens circulata.


Studiul, efectuat de cercetatori de la King's College London si lansat de o coalitie alcatuita din cincisprezece organizatii nonguvernamentale care activeaza in domeniile sanatatii si mediului, demonstreaza ca proximitatea fata de drumurile aglomerate creste riscul de cancer pulmonar si poate sa afecteze dezvoltarea plamanilor copiilor cu pana la 14%.
 
Realizat in 13 orase diferite din Marea Britanie si Polonia, studiul sugereaza ca poluarea atmosferica poate contribui la o crestere a riscului de boli de inima, accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca si bronsita.
 
Raportul a analizat treisprezece probleme de sanatate diferite prezente la persoanele care locuiesc in zone cu poluare atmosferica ridicata si le-a comparat cu restul populatiei, concentrandu-se nu doar asupra internarilor in spitale si a deceselor, ci si asupra simptomelor, precum infectiile respiratorii.
 
In cazul in care poluarea atmosferica este redusa cu o cincime ar exista, spre exemplu, cu 3.865 mai putine cazuri de copii cu simptome de bronsita in Londra, cu 328 in Birmingham, cu 94 in Bristol, cu 85 in Liverpool, cu 85 in Manchester, cu 134 in Nottingham, cu 38 in Oxford si cu 69 mai putine in Southampton.
 
Studiul a concluzionat, de asemenea, ca poluarea atmosferica din zonele limitrofe drumurilor cu circulatie intensa a stopat dezvoltarea plamanilor la copii cu aproximativ 14% in Oxford, 13% in Londra, 8% in Birmingham, 5% in Liverpool, 3% in Nottingham si 4% in Southampton.
 
Inaintea alegerilor legislative din 12 decembrie din Marea Britanie, coalitia - care include British Lung Foundation si UK Health Alliance on Climate Change - solicita tuturor partidelor sa se angajeze spre stabilirea unui obiectiv obligatoriu, reglementat prin lege, pentru a se indeplini pana in 2030 liniile directoare ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind calitatea aerului.
 
''Poluarea aerului ne face pe noi, si mai ales pe copiii nostri, bolnavi din leagan pana in mormant, dar deseori este invizibila. Aceasta cercetare impresionanta face ca aceasta criza de sanatate publica - care afecteaza toti oamenii din Marea Britanie - sa fie vizibila si demonstreaza urgenta cu care toate partidele politice trebuie sa acorde prioritate curatarii aerului nostru'', a declarat doctor Rob Hughes din cadrul Clean Air Fund.
 
In plus, coalitia solicita crearea unei retele nationale de zone cu aer curat in Marea Britanie.
 
Zona de Emisii Ultra-scazute, introdusa la inceputul acestui an in Londra - unde se estimeaza ca o treime dintre rezidenti locuiesc in apropierea unui drum aglomerat - a avut deja un impact asupra poluarii atmosferice, nivelul de dioxid de azot fiind redus cu 29%.
 
Vezi si taxa auto pentru Bucuresti prin care este definita si zona ZACA, similara oarecum celei din Marea Britanie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer pulmonar

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0