Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anxietate - alimente care o previn

de Camelia Diaconu la 2018-11-05
Anxietate - alimente care o previn
Anxietatea, depresia sau insomnia sunt stari cu care, din pacate, aproximativ 40% din populatia europeana se confrunta. Insa, pentru combaterea starilor de anxietate exista o serie de alimente pe care trebuie sa le introduci in dieta zilnica!


Alimente care previn aparitia starilor de anxietate
 

Anxietatea apare din cauza unui dezechilibru al neurotransmitatorilor, mesagerii chimici care se ocupa cu reglementarea dispozitiei psihice. Dieta care contine nutrienti este in masura sa elimine starile de anxietate si sa creeze un echilibru neurotransmitator pentru a ameliora aceste stari emotionale. Iata alimente care combat anxietatea!
 
Ciocolata neagra. Este ciocolata care contine cei mai multi antioxidanti sanatosi care au capacitatea de a relaxa peretii vaselor de sange si de a stimula circulatia. Consumul de ciocolata neagra ajuta si la scaderea tensiunii arteriale. Daca este consumata in fiecare zi, timp de doua saptamani, o cantitate de 42 de grame de ciocolata neagra va reduce considerabil stresul si starile de anxietate.
 
Somon. Este pestele care contine acizi grasi si Omega 3, acizi esentiali pentru un creier sanatos si pentru un sistem nervos perfect functional. Consumul de somon are o legatura directa si cu starea de spirit si scaderea riscului de depresie. Cel mai indicat este somonul salbatic. 
 
Broccoli. Leguma contine magneziu, mineralul care are capacitatea de a te ajuta sa te relaxezi si sa te calmezi. Este recomandat si pentru mentinerea sistemului digestiv. Ai nevoie de o doza zilnica de 400 mg de magneziu, asa ca poti alege sa il consumi simplu ca si garnitura pentru un fel principal de mancare, dar si in omlete, supe sau alte preparate.
 
Avocado. Consumul de avocado ajuta la optimizarea circulatiei si la un flux al sangelui mai bun catre epicentrul gandurilor tale. Contine antioxidanti si grasimi monosaturate si furnizeaza 20 de vitamine si minerale de care are nevoie organismul tau pentru o stare de spirit buna. 
 
Ovaz. Are in compozitie concentratii mari de minerale calmante precum mangeziu si te ajuta sa ai parte de energie si echilibru in starile tale zilnice. Ovazul nu trebuie consumat in cantitati exagerate, ci o jumatate de cana de ovaz uscat reprezinta o treime din cantitatea de care are nevoie un adult. 
 
Ceai de musetel. Este considerat drept un tratament alternativ si eficient pentru anxietate si te ajuta sa te linistesti si sa ai un somn confortabil. Consuma o ceasca de ceai de musetel in fiecare seara, inainte de culcare. 
 
Citrice. Glandele suprarenale au legatura directa cu tesutul de depozitare pentru vitamina C, iar daca suplimentezi consumul de vitamina C in organism atunci vei scadea considerabil si nivelul de anxietate.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
    Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0