Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Alimente care te fac mai fericit

de Camelia Diaconu la 2019-09-25
7 Alimente care te fac mai fericit
Alimentatia este sursa reala care ne umple corpul de energie. Totodata, sunt si cateva alimente pe care daca le consumi, iti vei imbunatati in mod vizibil starea de spirit. Adica, vei fi mai fericiti! Daca esti in cautarea fericirii, uite ce alimente iti recomandam sa mananci mai des!


Alimentele care au in compozitie nutrienti esentiali te ajuta sa ai o stare de spirit mult mai relaxata si fericita. Ajung la functiile creierului si te scapa de starile de despresie ori tristete. Da, poti sa fii mai fericit cand mananci, iata ce trebuie sa mananci!
 
  • Oua. Au in compozitie colina, nutrient care este esential pentru producerea acetilcolinei, de ajutor in procesul memoriei, procesarea inflamatiilor si controlul muschilor. Ouale te ajuta sa fii mai creativ, sa ramai concentrat si sa nu ai pierderi de memorie.
 
  • Ovaz. Ovazul face parte din lista buna de carbohidrati pe care trebuie sa ii consumi mai des. Ajuta la productia de serotonina si cresc nivelul de glucoza din sange. 
 
  • Seminte de dovleac. Sunt ideale pentru a reduce stresul, asa ca iti recomandam o portie de seminte de dovleac in fiecare zi. Semintele sunt o gustare sanatoasa care combat starile psihice negative si care contin triptofan, nutrient care ajuta la cresterea productiei de serotonina.
 
  • Carne de vita. Vita este o sursa reala de proteine care asigura aminoacidul tirozina, aminoacid necesar pentru productia dopaminei, neurotransmitatorul care ofera energie si stare de bine. Consumul regulat de carne de vita te ajuta sa te concentrezi si sa te focusezi pe ceea ce ai important de facut. 
 
  • Proteine din zer. Avem nevoie de glutamina pentru a ne mentine sanatatea si dimensiunea muschilor. Proteinele din zer sunt o sursa reala de glutamina, asa ca trebuie sa le introduci in dieta ta alimentara. Poti manca pui organic, oua, germeni de zer, nuci, dar si shake-uri pe care sa ti le prepari singur acasa din seminte si fructe.
 
  • Nuci. Impreuna cu migdalele, nucile sunt o sursa bogata de omega 3 si acizi grasi. Acestia sunt esentialei pentru a permite functionarea optima a neurotransmitatorilor care controleaza creierul. Ai nevoie de acizi grasi in organism deorece iti protejeaza sistemul nervos si te ajuta sa stai departe de depresie, stari de anxietate si schimbari comportamentale. 
 
  • Plante din mare. Algele sau spirulina sunt plantele indicate tuturor persoanelor care sufera de depresie.  Sunt o sursa bogata de aminoacizi precum triptofan, aminoacid esential pentru producerea serotoninei. Mai mult de atat, serotonina devine si hormonal somnului, respectiv melatonina. Serotonina te ajuta sa te pastrezi entuziast si sa iti pastrezi starea de fericire.

Le poti combina asa cum iti face placere pentru a le introduce cat mai usor in dieta zilnica. Pe langa aceste alimente, nu uita ca si miscarea este o sursa reala de fericire. Adopta orice forma de miscare si practica in fiecare zi cel putin 30 de minute de sport.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.57 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0