Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pofta de dulce? Iata cu ce alimente iti calmezi pofta de dulce

de Camelia Diaconu la 2021-02-12
Pofta de dulce? Iata cu ce alimente iti calmezi pofta de dulce
Nu de putine ori ni se intampla sa simtim nevoia unui aliment dulce si chiar sa devenim nervosi din aceasta cauza, pentru ca nu ne putem controla senzatiile. Zaharul este unul dintre cele mai daunatoare substante pentru sanatatea organismului, tocmai din acest motiv este indicat sa il evitam pe cat de mult posibil. Pentru ca este important sa iti alimentezi organismul cu substantele de care are nevoie, iata cu ce inlocuiesti alimentele dulci.


Cu ce poti inlocui pofta de dulce
 

Nevoie zaharului apare in organism in momentul in care acesta inregistreaza scaderi la nivelul glucozei din sange. Atunci este momentul cand creierul transmite organismului nevoia lui si de aici apare si pofta nemarginita de dulce. De asemenea, in perioadele stresante ori stari de anxietate, secretia cortizonului creste si de aici si nevoia puternica de a consuma imediat ceva dulce. Din fericire, exista si alimente care iti pot suprima nevoia de dulce si care te pot ajuta sa ai un stil de viata sanatos, bazat numai pe o alimentatie sanatoasa.
 
Morcovi. Sunt cunoscuti datorita proprietatilor excelente impotriva starilor de anxietate. Asadar, in momentul in care te confrunti cu nevoia acuta de dulce, incearca sa mananci cateva bucatele de morcovi. Acestia te vor ajuta sa te simti mai bine din punct de vedere psihic, mai ales ca impiedica acumularea de zaharuri din sange. 
 
Dovleacul. Fie ca vorbim despre seminte sau despre pulpa de dovleac, ambele pot suprima nevoia de dulce. Au un continut bogat de fibre dietetice, ceea ce duce la absorbtia hidratilor de carbon . Semintele de dovleac sunt recomandate crude si nu prajite sau sarate. Dovleacum poate fi copt la cuptor si poate reprezenta chiar o gustare ideala pentru seara.
 
Fructe uscate. Cand ai pofta de dulce, evita sa rontai tot felul de produse bogate in zahar si calorii. Nuci, migdale, caju, seminte, sunt produsele ideale care iti pot inlocui nevoia de dulce si datorita faptului ca au un continut bogat de fibre dietetice. Fructele uscate te pot ajuta si sa iti tii greutatea sub control, sa nu te ingrasi, dar si sa eviti constipatia si sa iti scada nivelul colesterolului din sange.
 
Scortisoara. Pe langa proprietatile multiple pe care le are la nivelul organismului, scortisoara are capacitatea de a preveni anumite boli metabolice, dar si de a preveni diabetul. Pentru poftele de dulce aparute in situatiile stresante este recomandata infuzia de scortisoara.
 
Ovazul. Vorbim aici si despre faina de ovaz, care este unul dintre alimentele complexe recomandate in dietele sanatoase. Are o multime de proprietati nutritionale, iar consumat in mod regulat, ovazul poate suprima nevoia consumului de alimente dulci. Daca alegi sa il mananci la micul dejun sau chiar gustare intre mese, ovazul iti asigura energie pentru intreaga zi. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.22 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0