Pe locul al doilea in topul riscurilor care ameninta companiile in acest an se situeaza riscurile asociate intreruperii afacerilor, mentionate de 14% dintre respondenti.
Intreruperea afacerilor se refera la intreruperi ce survin in lantul aprovizionarii si la vulnerabilitatea proceselor de productie datorita unei concentrari a furnizorilor, a unui grad din ce in ce mai mare de outsourcing catre furnizori si a productiei pe baza de cerere/comenzi.
Cu toate ca o centralizare a achizitiilor, un grad din ce in ce mai mare de outsourcing catre furnizori si productia pe baza cererii/comenzilor reduc costurile, in acelasi timp acestea fac companiile sa fie mai vulnerabile la intreruperile proceselor.
Pe locul al treilea in topul riscurilor se situeaza catastrofele naturale. Costul catastrofelor naturale - de la inundatii si ploi torentiale, pana la uragane, taifunuri sau cutremure - este multiplicat ca urmare a dezvoltarii economice si a progresului tehnologic.
"Astfel, valoarea anuala a despagubirilor acordate de asiguratori pentru daune cauzate de catastrofe naturale a crescut in ultimii 30 de ani de la 5 miliarde dolari la peste 40 miliarde dolari", se mai spune in comunicat.
Cercetarea AGCS mai releva ca perceptia privind principalele riscuri ce pot ameninta companiile difera in functie de regiunea geografica.
Astfel, riscurile catastrofice se situeaza pe primul loc in topul riscurilor de care se tem companiile din zona Asia-Pacific, teama justificata, de altfel, in urma cutremurului si a tsunamiului din Japonia si a inundatiilor recente din Thailanda.
In aceasta regiune companiile mai sunt, de asemenea, preocupate de riscurile politice, inclusiv de protectionism si de interventia statului.
In Marea Britanie, in schimb, companiile sunt ingrijorate in principal de efectele suprareglementarii.
Pe de alta parte, in Germania riscul de complexitate creeaza ingrijorari serioase, mai ales in proiectele industriale complexe, unde un design deficitar al produselor si sisteme de control intern inadecvate pot duce la compromiterea eficacitatii si la pierderi.
"In toata lumea, insa, companiile sunt in mica masura preocupate de riscurile IT. Numai 1% dintre expertii intervievati de AGCS au mentionat acest risc drept un motiv de ingrijorare pentru companii. Cu toate acestea, functionarea defectuoasa a sistemelor IT - cauzata de atacurile hacker-ilor sau de procese interne deficitare - poate induce pierderi de milioane, prin efectele ce se pot propaga atat la nivelul cheltuielilor, cat si al veniturilor", se mai spune in comunicatul Allianz-Tiriac.
Allianz Global Corporate&Specialty (AGCS) este divizia din cadrul Allianz SE dedicata clientilor specializati si corporate.
AGCS furnizeaza consultanta pentru asigurari si managementul riscurilor in mai multe arii de activitate, cum ar fi maritim, aviatie, corporatii, inclusiv energie, inginerie, financiar (inclusiv asigurarea raspunderii manageriale), asigurari de proprietati si raspundere civila, inclusiv programe internationale.
Allianz-Tiriac Asigurari este subsidiara locala a grupului german Allianz.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!