Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culcatul la ore tarzii iti afecteaza sanatatea! Iata la ce te expui!

de Viorica Ghinea la 2017-11-07
Culcatul la ore tarzii iti afecteaza sanatatea! Iata la ce te expui!
Culcatul la ore tarzii este o rutina pentru tine? Ai grija la starea ta de sanatate! Specialistii atrag atentia asupra acestui obicei si ne spun care sunt riscurile la care ne expunem odata cu trecerea timpului. Citeste mai jos care sunt bolile grave care pot sa apara din cauza culcatului tarziu!


Culcatul la ore tarzii te poate imbolnavi de diabet de tip 2


Un studiu realizat la Scoala de Medicina a Universitatii Coreea de Sud (Seul), ce a aparut in publicatia medicala Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, a scos la iveala faptul ca persoanele care se culca la ore tarzii si se trezesc tarziu in urmatoarea zi au un somn de proasta calitate, se confrunta cu modificari metabolice, obezitate si chiar diabet de tip 2. La aceasta cercetare au fost in jur de 1620 de participanti care au raspuns la intrebari legate de ciclul de somn, stilul de viata si calitatea somnului.

Conform endocrinologul Nan Hee Kim, conducatorul studiului de la Universitatea Correa de Sud, oamenii care si-au facut o rutina din culcatul la ore tarzii sunt mai predispusi sa dezvolte diabet de tip 2, chiar daca au un stil de viata sanatos.

Culcatul la ore tarzii afecteaza ritmul circadian si productia hormonului melatonina, cel care ne ajuta sa ne bucuram de un somn linistit. Avand in vedere ca in acest mod sunt afectate toate procesele metabolice din organism, riscul de aparitie a bolilor creste odata cu trecerea timpului.

Culcatul la ore tarzii si obezitatea

Culcatul la ore tarzii iti poate influenta mult stilul de viata. Daca nu te odihnesti corespunzator, vei simti nevoia sa consumi tot felul de produse care sa te incarce cu energie. Si, din pacate, oamenii se indreapta exact spre cele de tip junk food: bauturi energizante, dulciuri cu multe substante nocive in compozitie, etc. De aici pana la obezitate nu mai este un pas atat de mare. Riscul de a acumula un numar mare de kilograme creste atunci cand stilul de viata este unul sedentar.

Cercetarile au aratat ca fiecare ora de somn pierduta creste indicele de masa corporala (IMC) cu 2,1 puncte pe termen lung (o perioada de 5 ani). Acest efect neplacut apare si daca persoana respectiva face sport regulat sau doarme mai mult de opt ore pe noapte. Nici sculatul tarziu nu este bun pentru sanatate.

Culcatul la ore tarzii iti poate afecta starea de sanatate, astfel ca ar trebui sa faci schimbarile necesare in stilul tau de viata. Nu iti va fi usor la inceput sa iti schimbi programul de somn, dar treptat vei reusi sa adormi mai devreme. O carte iti poate fi un adevarat aliat daca nu reusesti sa adormi la ora potrivita.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.79 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet de tip 2

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sedentarism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre program de somn

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0