Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eric Stewart (AMRO): Ne putem astepta la investitii americane importante in Romania

Eric Stewart (AMRO): Ne putem astepta la investitii americane importante in Romania
Consiliul de Afaceri SUA - Romania (American - Romanian Business Council - AMRO), organizatie non-profit cu sediul la Washington, avand ca obiectiv promovarea relatiilor economice dintre SUA si Romania, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington. Initiativa a fost lansata cu sustinerea a 10 mari companii americane (Chevron, Exxon, ADM, Smithfield, Raytheon, Pharma, Metlife, Amgen, Timken, Mega), provenind din diverse domenii de afaceri - energie, agricultura, industria de aparare, industria farmaceutica, industria prelucratoare, infrastructura de stocare, asigurari.


Conducerea Consiliului este asigurata de Chevron - presedinte si Exxon - vicepresedinte, Eric Stewart fiind ales in functia de presedinte executiv al noii structuri. Misiunea Consiliului este de a consolida schimburile economice si investitiile dintre cele doua tari, de a aprofunda relatiile bilaterale si de a educa publicul in legatura cu importanta acestora.

Relatiile economice bilaterale intre SUA si Romania au nevoie de un nou impuls, iar actiunile pe care le va proiecta Consiliul de Afaceri SUA - Romania (American - Romanian Business Council - AMRO), recent creat, vor duce la o mai buna informare a mediului de afaceri si, cu siguranta, la noi si importante investitii americane in Romania, a declarat presedintele AMRO, Eric Stewart, intr-un interviu acordat Agerpres.

Agerpres: - Care este stadiul general al relatiilor bilaterale romano-americane si care este pozittia dimensiunii economice in ansamblul acestora?

Eric Stewart: - Cred ca, intr-un clasament oficial al investitiilor straine directe ale companiilor americane in Romania, SUA se plaseaza undeva pe locul al treisprezecelea, dar nu este pozitia reala pentru ca multe investitii ale subsidiarele americane din Europa pot fi vazute ca fiind investitii olandeze sau britanice cand de fapt este vorba despre companii americane care-si folosesc diviziile europene pentru a realiza investitii in Romania.
Si daca vorbesc in numele americanilor, pot spune ca nu suntem pe deplin satisfacuti de nivelul investitiilor sau al comertului bilateral. Fara indoiala, Romania este un aliat de nadejde al SUA si nu este nicio indoiala ca relatiile strategice, diplomatice si militare sunt foarte solide. Dar pilonul economic al relatiilor noastre bilaterale nu este atat de solid pe cat ar trebui. Trebui sa mai facem mult pentru dezvoltarea relatiilor economice dintre cele doua tari si in aceasta directie am decis sa actionam prin crearea Consiliului de Afaceri SUA - Romania. Sunt multe oportunitati in Romania si vrem sa fim siguri ca, beneficiind de aceasta noua structura organizatorica, oamenii de afaceri americani vor beneficia de aceste oportunitati

Agerpres: - Care sunt, dupa parerea dv, domeniile de maxim interes pentru investitorii americani?

Eric Stewart: - Va spuneam ca aveti multe oportunitati - in energie, productia de bunuri, IT, sanatate. Nu cred ca va fi un singur proiect. Vor fi multe si in variate domenii. Atunci cand privim la componenta Consiliului de Afaceri, se poate constata ca sunt companii din domeniul apararii, al productiei, din agricultura, IT, sanatate, energie. Sunt foarte diverse si de aceea cred ca vor fi multe proiecte. Numai energia ofera multe oportunitati pentru ca Romania are cele mai mare sanse de afaceri cu petrol si gaze, cel putin in Europa Centrala. Gazul de sist este acum o buna sansa de afaceri si are potential pentru investitii mari. Asadar, energia este un domeniu-cheie, la fel ca si infrastructura. Cred ca vom asista in viitor la initiativa unor companii americane care vor dori sa transforme Romania intr-un nod pentru transport pentru afacerile lor, dar o parte importanta a acestor proiecte este imbunatatirea infrastructurii de catre Romania pentru a se putea realiza interconectarea cu Turcia, zona Balcanilor, Orientul Mijlociu, Ucraina, Rusia. Indraznesc sa spun ca vom vedea noi investitii americane si pe americani indreptandu-si investitiile catre Romania.

Agerpres: - Care considerati ca este impedimentul major in calea unei prezente mai consistente in Romania a firmelor americane ?

Eric Stewart: - Competitia este cel mai mare obstacol. Romania se afla in competitie cu alte 200 de tari din lumea intreaga pentru investitii americane si comert cu SUA. Acesta este cel mai mare impediment, iar companiile americane trebuie sa fie mai bine informate cu ceea ce se intampla in Romania, sa afle despre lucrurile bune - oportunitati, resurse naturale, pregatirea profesionala a romanilor. Pentru a avea succes in aceasta competitie globala, noi, ca organizatie, vom oferi guvernului roman idei si recomandari referitoare la schimbari sau initiative pentru a face astfel mai atractiva tara in fata investitorilor americani si pentru a le inlesni afacerile. As dori sa mentionez entuziasmul cu care a fost primita crearea acestui consiliu de afaceri american. Am fost primiti cu bratele deschise atat de guvernul roman cat si de cel american.

Agerpres: Cum plasati crearea AMRO in contextul relatiilor bilaterale?

Eric Stewart: - Initiativa strategica comuna nu este un secret. De asemenea exista o componenta economica alaturi de cea strategica. De aceea cred ca acest Consiliu apare intr-o perioada cum nu se poate mai buna pentru a ajuta guvernele noastre sa-si atinga obiectivele. Este in interesul tuturor ca aceste companii americane care vin aici sa faca afaceri de succes, sa angajeze mai multi romani, sa creeze noi locuri de munca. Relatiile politice sau cele strategice se mai pot schimba in timp, in functie de un individ sau de altul, dar cele economice sunt foarte greu de rupt odata ce s-au legat si ne aduc mai aproape unii de altii, iar acest lucru este ceea ce ne dorim toti, cu adevarat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afaceri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre investitii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre americane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre companii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0