Oamenii de stiinta au demonstrat ca oamenii care sufera psihologic la mijlocul vietii au un risc mai ridicat de dementa la batranete. Constatarile contribuie la intelegerea suferintei psihologice ca factor important de risc. Acesta ar trebui sa se ia in considerare cand se elaboreaza initiative de prevenire ale dementei, dar pot servi ca si un semnal de alarma pentru cei care se expun zilnic emotiilor negative si starilor de stres constant.
Suferinta psihologica poate fi inteleasa ca o stare de suferinta, de tristete accentuata combinata cu frustrare. Uneori este insotita de simptome somatice, adica simptome care nu pot fi explicate din punct de vedere medical. Epuizarea este un alt factor important care trebuie luat in calcul.
Raspunsul stresului fiziologic, inclusiv modificarile cardiovasculare si producerea excesiva de cortizol pe o durata lunga, pot servi ca mecanism care leaga suferinta psihologica de un risc crescut de dementa.
"Pentru fiecare simptom suplimentar al epuizarii vitale, riscul dementei creste cu 2%. Participantii care au raportat intre cinci si noua simptome au avut un risc cu 25% mai mare de dementa, comparativ cu cei fara simptome. Mai mult, oamenii care au avut, in general, simptome ale epuizarii au avut un risc cu 40% mai mare de dementa, comparativ cu oamenii care nu sufera din aceasta cauza", explica Sabrina Islamoska, de la departamentul de sanatate publica al Universitatii Copenhaga.
Relaxati-va si renuntati (macar temporar) la a va consuma intreaga energie de care dispuneti pe lucruri care nu conteaza atat de mult. E important sa luati masuri din timp pentru a indeparta cat mai rapid posibilitatea ca dementa sa se instaleze, intrucat "ranile" provocate pe fond nervos vor fi extrem de greu de oprit si de recuperat.
"Stresul poate avea consecinte grave si nocive nu numai asupra sanatatii creierului nostru, ci si asupra sanatatii in general. Factorii de risc cardiovascular sunt cunoscuti ca fiind factori de risc si pentru dementa, dar acestia se pot ameliora mai usor. Studiul nostru demonstreaza ca putem preveni dementa prin abordarea factorilor psihologici", concluzioneaza Sabrina.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
