Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trandafirul de dulceata. Cultivare si ingrijire

Trandafirul de dulceata. Cultivare si ingrijire
Trandafirul de dulceata este cunoscut si sub denumirea de Trandafirul de Damasc. Are flori roz, foarte parfumate si comestibile.


Trandafirul de Damasc, cunoscut si ca trandafirul de dulceata, este o planta cu flori roz, parfumate, care creste pana la o inaltime de 2 m. Dupa cum bine stii, petalele trandafirului se utilizeaza la fabricarea dulceturilor, siropurilor si a cosmeticelor.
Petalele parfumate ale trandafirului de Damasc sunt folosite in prepararea numeroaselor produse cosmetice. Uleiul de trandafir este benefic pentru orice tip de piele: trateaza acneea, hidrateaza si calmeaza pielea, diminueaza ridurile existente si imbunatateste circulatia sangelui.
Stiai ca petalele contin vitamine, calciu, fosfor, fier si ulei volatil? Apa florala de trandafir de Damasc este ideala ca tonic facial deoarece improspateaza tenul si previne imbatranirea pileii.
Daca iti doresti sa ai in gradina un astfel de trandafir, afla care sunt conditiile de care are nevoie pentru a se dezvolta fara probleme:
Cultivare
Trandafirii se planteaza toamna sau la inceputul primaverii.
Este important ca solul sa ofere cantitatea de substante nutritive necesare, asa ca, inainte cu 10 zile inainte de plantare, sapa o groapa si amesteca solul cu ingrasamant. Trandafirul se aseaza intr-o groapa de doua ori mai adanca decat dimensiunea radacinii. Are nevoie de sol fertil, bogat in humus, bine drenat.
Udare
Trandafirul de Damasc trebuie udat des, ori de cate ori observi ca pamantul este uscat. Vara, cand este foarte cald, trebuie sa uzi trandafirul in fiecare zi.
Lumina
Trandafirul de dulceata trebuie plantat intr-un loc insorit (are nevoie zilnic de cel putin 6 ore de soare).
Boli si daunatori
Trandafirul de dulceata este atacat cel mai des de acarieni. Pentru a evita aparitia acestora, se elimina toate buruienilor din jurul radacinii plantei.
Inmultire
Exista trei modalitati prin care acesta se poate inmulti: prin despartirea tufei (drajoni), prin butasi sau prin altoire.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.68 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre trandafir

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dulceata

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016