Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este bine sa bei inainte de culcare o cana de cacao cu lapte

de Alina Ilie la 2014-10-28
De ce este bine sa bei inainte de culcare o cana de cacao cu lapte
O cana de cacao cu lapte servita seara poate sa imbunatateasca memoria, sustin autorii unui studiu publicat recent in revista Nature Neuroscience. Compusii chimici din boabele de cacao protejeaza creierul contra dementei.


Cacaua cu lapte este o bautura ideala in anotimpul rece, care ajuta la buna functionare a creierului, incetinind, in acelasi timp, si procesul de imbatranire a organismului.
Studiul a descoperit ca substantele continute de boabele de cacao protejeaza creierul contra dementei. Antioxidantii din cacao au capacitatea de a imbunatati memoria persoanelor de varsta a treia. In plus, diminueaza riscul imbolnavirii de diabet, cancer, boli de inima.
De asemenea, conform studiilor de specialitate, cacaua poate reduce considerabil riscul de cancer, deoarece protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 37 de persoane cu varste cuprinse in intervalul 50-69 de ani, care au primit care au consumat cacao cu lapte timp de trei luni, informeaza Mediafax.
Astfel, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca flavanolii din cacao pot sa stimuleze functia cerebrala si performanta cognitiva.
Cercetatorii de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii spun ca noua cercetare ofera prima dovada directa a faptului ca declinul memoriei la varsta a treia este cauzat de o regiune specifica din creier. Se pare ca aceasta bautura poate proteja creierul contra dementei.
Mai trebuie precizat faptul ca aceasta bautura delicioasa are capacitatea de a combate stresul, surmenajul psihic si depresia.
Substantele active din boabele de cacao stimuleaza eliberarea endorfinei si serotoninei  (hormonii fericirii). De aceea, atunci cand sunteti tristi, nutritionistii va recomanda sa beti o ceasca de cacao. Astfel, starea voastra de spirit se va imbunatati.


Sursa foto: rawmazing.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dementa

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016