Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copilul e isteric. Ce fac?

Copilul e isteric. Ce fac?
Stai cu copilul pe banca in parc si vorbiti despre ce i s-a intamplat la gradinita. Tocmai credeai ca ai reusit sa pui mana pe o informatie vitala din viata lui sociala, cand te intreaba brusc: "Ai o masinuta?". Intamplator, ai in geanta una rosie, dar ce te faci ca el o vrea pe cea albastra. Supararea prinde lacrimi si glas, ce mai, totul se transforma rapid intr-o criza de isterie. Unde mai pui ca exista si sute de spectatori.


Trebuie sa stii ca mai ales copiii intre 1 si 3 ani sunt predispusi uno astfel de episoade, dar "bucuria" nu-i sare nici pe parintii copiilor mai mari. Asistam de fapt la o reactie in fata unei frustrari profunde, fie in fata imposibilitatii de a se expima pe intelesul adultilor, fie din dorinta de a-i atentiona pe acestia in legatura cu o problema care pe ei ii deranjeaza serios.
Ce trebuie sa faci? In primul rand, nu-ti pierde calmul. O criza de isterie nu este o scena prea placuta, nici de privit, nici de trait: copilul da din picioare, tipa sau se arunca pe jos, arunca obiecte, poate chiar sa loveasca persoanele din jur sau sa-si tina respiratia pana devine albastru. 
In timpul manifestarilor "dracesti" este improbabil sa asculte argumente rationale, de tipul "il trezesti pe fratiorul tau mai mic", "vezi ca ma supar tare-tare pe tine" si, cel mai probabil, va continua sa zbiere. 
In schimb, stai langa copil pana se potoleste, chiar daca este mai tentant sa pleci si sa fumezi o tigara. Furtuna emotionala prin care trece poate fi inspaimantatoare pentru el si va aprecia, in cele din urma, faptul ca va aflati in preajma lui. Unii experti recomanda sa ridicati copilul si sa-l tineti in brate, daca se poate si nus e zbate prea tare. Altii vin insa sa spuna ca este mai bine sa ignorati criza pana cand se calmeaza copilul, in loc de a-i rasplati comportarea negativa. Prin incercari repetate, veti afla care abordare este cea potrivita pentru copilul dumneavoastra.
In orice caz, tine minte cine e adultul si nu ceda unor cereri absurde, chiar daca sunteti in public si te simti umilita. Nu incerca sa te gandesti ce cred altii despre tine, caci majoritatea sunt adulti si au trecut si ei prin asa ceva.
Specialistii spun ca cei mici aleg sa faca astfel de scene mai ales in public din doua motive. Un prim motiv ar fi ca, atunci cand esti la cumparaturi, copilul vede tot felul de lucruri noi. Al doilea motiv se bazeaza pe specularea sentimentului de rusine pe care-l intuiesc ca te incearca. Inca o data, NU CEDA! Stii si tu ca nu bomboana sau jucaria este adevaratul motiv pentru care copilul face diferite crize de plans. Stii si tu ca, imediat ce capriciul este satisfacut, cel mic va veni cu o alta cerere. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.38 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lacrimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0