Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane

de Alina Ilie la 2015-10-12
Top 5 cele mai apreciate branzeturi italiane
Branza este un ingredient vedeta in bucataria italiana. Parmesanul se presara deasupra pastelor, mozzarela se foloseste pentru pizza, mascarpone este utilizata la prepararea deserturilor, iar branzeturile cu mucegai completeaza orice preparat culinar.


Exista peste 450 de sortimente de branzeturi italiene. Spre exemplu, in nordul Italiei, se foloseste laptele de vaca pentru prepararea branzeturilor, in Italia centrala si de sud baza este laptele de oaie, laptele de capra sau de bivolita.

In randurile de mai jos, iata un top al celor mai bune branzeturi italiene:

Parmigiano Reggiano

Este considerat unul dintre cele mai fine sortimente de branzeturi din lume. Provine din regiunea Emilia-Romagna. Se adauga in supe, orez, salate si paste fainoase.
Dupa ce a stat 2 ani la maturat, gustul sau este foarte intens (cu cat se invecheste mai mult, culoarea si aroma se intensifica).

Mozarella

Mozzarella este o branza care se prepara din lapte de bivolita. Este originara din provinciile Latium (Lazio) si Campania.

Poate fi consumata proaspata, in salate, sau utilizata in retetele de pizza. Iata o reteta foarte gustoasa din bucataria italiana: salata capresse.

Ricotta

Este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, cu continut scazut de grasimi. Se foloseste la gatit. Se prepara din zer de oaie si lapte de vaca. In limba italiană "ricotta" inseamnă "refiert", fapt ce arata ca zerul a fost tratat termic.
Se aseamana cu urda.

Gorgonzola

Este o branza cu mucegai ce provine din regiunea Lombardia. Aroma unica se datoreaza modului in care este obtinuta. Procesul de maturare dureaza aproximativ 1 an. Este unul dintre cele mai fine sortimente de branza.

Mascarpone

Mascarpone provine tot din Lombardia si este o branza grasa si foarte cremoasa, perfecta pentru cheesecake si tiramisu.
 
Sursa: italymagazine.com
Foto: www.cinaraltikebap.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.13 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre branza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mascarpone

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016