Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta tiramisu clasic - cea mai simplu metoda de a-l face acasa

de Sunt Fericita la 2020-02-11
Reteta tiramisu clasic - cea mai simplu metoda de a-l face acasa
Cui nu-i place un tiramisu clasic, mai ales cand reteta este atat de simpla? Desertul acesta imbina mai multe arome si este placut chiar si de cei mai pretentiosi.


Reteta de tiramisu clasic nu e complicata, asadar nu-ti va fi greu sa il pui rapid la punct pentru a avea o gustare dulce disponibila pentru tine sau, de ce nu, sa imparti cu prietenii sau familia.
 
Pentru reteta de tiramisu clasic ai nevoie de ingrediente bune, de calitate. Sunt extrem de importante pentru a-ti garanta de la bun inceput ca vei avea un produs final bun, gustos si placut.
 
Cel mai avantajos la acest desert este timpul de preparare. Iti ia doar 25 de minute sa-l pregatesti cu migala.
 
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru un tiramisu clasic delicios:
  • 3 oua intregi;
  • 3 galbenusuri;
  • 175 g zahar tos;
  • 500 g mascarpone;
  • 350 ml cafea tare - espresso;
  • 30 ml vin licoros Marsala sau lichior Amaretto;
  • 25 buc piscoturi;
  • pudra cacao.
 
Pasii sunt simpli de urmat. 
 
Prima oara incepem cu crema. Se bat ouale (cele 3 oua intregi +cele 3 galbenusuri) si zaharul pana obtinem o crema spumoasa. Crema de oua se pune intr-o oala si se bate pe aburi, pana se incalzeste bine. Nu trebuie sa fiarba si trebuie atentie sa nu se prinda de oala. Apoi, lasam spuma la racit in frigider.
 
Acum pregatim mascarpone cu mixerul. Acesta trebuie sa fie rece. Adaugam compozitia de oua la mascarpone si amestecam cu grija.
 
Urmeaza sa aranjam piscoturile in tava si sa le insiropam cu cafea si lichior. De bautura alcoolica, insa, ne putem lipsi. Nu este absolut necesara.
 
Acum turnam uniform crema obtinuta si adaugam inca un strat de piscoturi pe care le insiropam cu cafea.
 
Mai punem un strat de crema si-i gata!
 
Punem tiramisu la frigider pentru minimum 4 ore si, voila, poate fi servit.
 
Asta-i reteta de tiramisu clasic! Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tiramisu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0