Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reteta tiramisu clasic - cea mai simplu metoda de a-l face acasa

de SuntFericita.ro la 2020-02-11
Reteta tiramisu clasic - cea mai simplu metoda de a-l face acasa
Cui nu-i place un tiramisu clasic, mai ales cand reteta este atat de simpla? Desertul acesta imbina mai multe arome si este placut chiar si de cei mai pretentiosi.


Reteta de tiramisu clasic nu e complicata, asadar nu-ti va fi greu sa il pui rapid la punct pentru a avea o gustare dulce disponibila pentru tine sau, de ce nu, sa imparti cu prietenii sau familia.
 
Pentru reteta de tiramisu clasic ai nevoie de ingrediente bune, de calitate. Sunt extrem de importante pentru a-ti garanta de la bun inceput ca vei avea un produs final bun, gustos si placut.
 
Cel mai avantajos la acest desert este timpul de preparare. Iti ia doar 25 de minute sa-l pregatesti cu migala.
 
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru un tiramisu clasic delicios:
  • 3 oua intregi;
  • 3 galbenusuri;
  • 175 g zahar tos;
  • 500 g mascarpone;
  • 350 ml cafea tare - espresso;
  • 30 ml vin licoros Marsala sau lichior Amaretto;
  • 25 buc piscoturi;
  • pudra cacao.
 
Pasii sunt simpli de urmat. 
 
Prima oara incepem cu crema. Se bat ouale (cele 3 oua intregi +cele 3 galbenusuri) si zaharul pana obtinem o crema spumoasa. Crema de oua se pune intr-o oala si se bate pe aburi, pana se incalzeste bine. Nu trebuie sa fiarba si trebuie atentie sa nu se prinda de oala. Apoi, lasam spuma la racit in frigider.
 
Acum pregatim mascarpone cu mixerul. Acesta trebuie sa fie rece. Adaugam compozitia de oua la mascarpone si amestecam cu grija.
 
Urmeaza sa aranjam piscoturile in tava si sa le insiropam cu cafea si lichior. De bautura alcoolica, insa, ne putem lipsi. Nu este absolut necesara.
 
Acum turnam uniform crema obtinuta si adaugam inca un strat de piscoturi pe care le insiropam cu cafea.
 
Mai punem un strat de crema si-i gata!
 
Punem tiramisu la frigider pentru minimum 4 ore si, voila, poate fi servit.
 
Asta-i reteta de tiramisu clasic! Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tiramisu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016