Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care te ingrasi cand esti la dieta

5 motive pentru care te ingrasi cand esti la dieta
Ai trecut vreodata prin neplacuta experienta de a tine dieta si, in loc sa slabesti pentru a intra in blugii preferati, sa pui cateva kilograme in plus? Conform unui nou studiu efectuat in Marea Britanie, aproape o treime dintre femei au vazut acul cantarului urcand, castingand, in medie, cam 2 kilograme pe dieta. Sunt cinci motive pentru asta.


Dieta iti dezechilibreaza organismul 
Studiul cercetatorilor britanici a descoperit ca una din trei femei incepe prima dieta cand are 15-20 de ani. Apoi, majoritatea tin dieta cam de trei ori pe an, dar peste 10% tin dieta chiar si de cinci ori pe an. Problema este ca multe regimuri sunt prea stricte, ceea ce-ti opreste metabolismul, iar altele sunt abordari care te dezechilibreaza serios. De exemplu, daca elimini toate grasimile, poti ajunge sa ai un surplus de carbohidrati pe care nu-l poti arde si ajunge sa fie stocat in celulele grase. Iar dietele care te lasa sa mananci „oricat” din alimentele permise tot te ingrasa, caci, daca mananci ami mult decat trebuie, chiar daca alimentele sunt sin sine sanatoase, tot vei ajunge sa ai coapse mai groase.
Dietele nu te lasa sa „gresesti” 
Problema numarul unu legata de diete este ca trebuie sa intri in starea mentala de “on” apoi sa te pui pe “off”. Intri pe “on”, mananci un baton mic de ciocolata, simti ca ai esuat si gata, esti pe “off” si treci iar la cartofi prajiti. In atatea zone ale vietii acceptam sa functionam la un nivel sub perfectiune, iar pasii inapoi sunt chiar lectii importante. Asa ar trebui sa se intample si cu dietele. Daca ai mancat prea mult, intreaba-te de ce. Ti-ai alinat durerea in portia de orez cu lapte, ai mancat biscuiti pentru ca esti agitata? Daca da, gaseste alte metode. Daca ai mancat pentru ca iti era prea foame, sa stii ac dieta nu este buna, deci nu e vina ta. Adevarul este ca slabitul si mentinerea trebuie sa fie niste activitati constante, asa ca alege-ti o abordare pe care s-o respecti cat mai mult posibil. Poate toata viata. 
Trebuie sa mananci mancaruri care nu-ti plac 
Nimic nu este mai rau decat sa bagi in gura mancaruri pe care le detesti, numai pentru ca asa scrie in dieta. Vei fi nemultumita si stresata si, prin urmare, si mai infometata. Nu este nevoie de asa ceva. Poti sa manaci ceva care iti place si sa continui sa slabesti, numai ca trebuie sa gasesti exact ce functioneaza in cazul tau. De exemplu, daca iti plac sandvisurile, incepi o dieta pe baza de salate. Dupa cateva zile, renunti si te intorci la sandvisuri. Numai ca trebuie sa stii cum sa le portionezi: nu esti fierar-betonist, ci o femeie delicata.
Dietele sunt pline de mancaruri false 
Alimentele dietetice sunt nesanatoase: sunt pline de aditivi artificiali, echivalentul deci a poluarii pentru organism. Au rareori un gust bun si nici nu te satura, asa ca ramai cu gandul la mancare. In plus, alimentele procesate si pline de nutrienti adaugati nu sunt nutritive, iar tu poti manca mai mult si mai bine. In loc sa cumperi mancare semipreparat dietetica, fa-ti niste legume la abur, cu putin sos se soia si cu orez brun langa. Pune in orez crevete si migdale. E usor sa ai portiile gata facute, dar, daca ajungi oricum sa mananci mai mult, nu-ti sunt de niciun ajutor.
Dietele iti interzic alimente la care tu nu poti sa renunti 
Echilibrul este un cuvant plictisitor, dar, cand te gandesti la semnificatia lui exacta, este incredibil de atractiv. Stii care sunt, conform studiilor, mancarurile carora putini oameni le pot rezista? Ti le spun eu: ciocolata, cartofii prajiti, branza, painea si vinul. Una din cinci persoane incalca dieta si mananca una din mancarurile enumerate, in prima luna de cand au jurat ca nu mai pun in veci gura pe ea. Bucura-te, din cand in cand, de ceea ce iti place. De exemplu, daca te duci la restaurant si vrei un tiramisu, ia-ti la cina legume si carne slaba.


sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.3 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0