Nevoia noastra de conservare, atat de vitala existentei umane, ne limiteaza de multe ori progresul, tinandu-ne fixati in acelasi loc pe care il percepem ca fiind sigur, care nu ne pune in pericol si care nu ne ameninta starea de confort. O parte din creierul nostru (emisfera stanga) ne vrea la adapost astfel asigurandu-se ca ramanem in viata si in siguranta. Insa lumea in care traim azi nu mai este cea a timpurilor stravechi, acum pericolul de a muri nu ne paste la tot pasul, insa acum suntem amenintati de greselile pe care le putem face, de ceea ce spun si cred cei din jurul nostru, de convingerile pe care ni le-am insusit inca din copilarie, de limitarile pe care noi ni le impunem.
Cercetarile dovedesc ca nivelul de creativitate in copilarie este foarte ridicat, acesta diminuandu-se considerabil pe masura ce ne maturizam. Sa luam ca exemplu un copil care atunci cand vrea sa ia jucaria de pe raft, se straduieste sa se intinda spre a o atinge. Nereusind incearca tot felul de alternative, poate chiar cade, iar abia in ultima instanta incepe sa planga ca urmare a frustrarii si ca o chemare a ajutorului. Pentru ca noi adultii sa nu cadeam de pe scaun sau sa nu simtim durerea frustrarii, creierul nostru blocheaza alternativele si accesam direct faza in care ne plangem sau in cel mai bun caz solicitam ajutor.
O alta dovada a faptului ca ne blocam singuri in a trai diferite experiente din cauza temerilor,o gasim in gandurile pe care le avem ca adult. Spre exemplu, atunci cand vrem sa invatam sa mergem pe bicicleta posibilitatea de a cadea si a ne accidenta grav pune stapanire pe mintea noastra, de aceea intarziem etapa in care ne luam avant pentru a ne gasi echilibrul.
Dar cum ar fi viata noastra daca am descoperi modalitati care sa ne deblocheze mintea, cum ar fi sa invatam sa comunicam cu partea din creier care ne vrea in acelasi loc si sa ii dam voie ceilalte parti (emisfera dreapta) sa isi spuna cuvantul? Omul acela din noi care este un explorator, care se depaseste pe sine, care traieste experiente din care invata, creste, care isi intelege blocajele si lucreaza cu ele. Omul din noi care pe un teritoriu cu un drum batatorit se aventureza sa construiasca un nou drum, catre o alta destinatie si astfel este astazi mai departe de locul in care era ieri.
Daca vrei ca vocea Autocriticii sa nu mai rasune cu putere in tine, daca vrei sa iti impingi barierele, daca vrei sa iti descoperi noi fatete din tine te asteptam cu drag la workshop-ul Dezvolta-ti creativitatea si gaseste solutii!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!