Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Detoxifierea ficatului in 4 pasi simpli. Cele mai bune alimente pentru un ficat sanatos

de Alina Ilie la 2023-04-21
Detoxifierea ficatului in 4 pasi simpli. Cele mai bune alimente pentru un ficat sanatos
Ficatul produce bila, este responsabil pentru purificarea sangelui si prelucrarea nutrientilor din alimente. Cand functia hepatica nu functioneaza la parametri optimi, nu puteti digera corect alimentele, in special grasimile. De aceea este atat de important sa urmati o dieta sanatoasa pentru a elimina toxinele din organism. Asadar, pentru bunastarea fizica si psihica trebuie sa luam masuri concrete in acest sens.


Sanatatea si bunastarea fizica si mentala a fiecarei persoane este influentata de capacitatea organismului de a elimina toxinele. Expunerea la toxinele din mediu, folosirea produselor de ingrijire a corpului cu parfum si alte substante care sunt absorbite in piele si consumul de alimentele procesate reprezinta doar cateva dintre motivele pentru care aveti nevoie de o detoxifierea a ficatului. 

In urma eliminarii toxinelor corpul va resimti mai putin oboseala cauzata de stresul de zi cu zi, nivelul de energie va creste, iar organismul va tine la distanta infectiile cauzate de virusuri sau bacterii.

Functiile ficatului

Printre functiile esentiale ale ficatului se numara:
 
 • Procesarea nutrientilor, astfel incat acestia sa fie absorbiti mai eficient;
 • Reglarea compozitiei sangelui pentru a echilibra nivelurile de proteine, grasimi si zahar;
 • Distrugerea globulelor rosii vechi;
 • Descompunerea si metabolizarea alcoolului si a medicamentelor;
 • Producerea proteinelor esentiale si a colesterolului;
 • Eliminarea toxinelor din fluxul sanguin, inclusiv a bilirubinei, amoniacului si altele;
 • Depozitarea mineralelor, fierului si vitaminei A;

Semne ca ficatul nu functioneaza corect

 
Daca ati observat oricare dintre simptomele enumerate mai jos, este posibil ca functia hepatica sa nu functioneze corespunzator. 
 
• Balonare si gaze intestinale;
• Arsuri la stomac;
Ingalbenirea pielii (icter)
• Constipatie;
• Incapacitatea de a pierde in greutate;
• Tensiune arteriala crescuta;
• Stari de indispozitie, anxietate sau depresie;
• Urina inchisa la culoare;
• Rozacee;
• Oboseala cronica;
• Transpiratie excesiva;
• Vanatai usoare;
• Pofta de mancare redusa.

4 pasi pentru detoxifierea corecta a a organismului

Urmati aceste reguli pentru a va ajuta sa va imbunatatiti sanatatea si vitalitatea: 
         

1. Eliminati alimentele toxice din dieta dumneavoastra
 

Daca urmati o dieta bogata in alimente procesate, va puneti in pericol sanatatea ficatului, deoarece aceste alimente sunt inamicul sanatatii dvs. Uleiurile hidrogenate, zaharul rafinat, alimentele procesate si carnea trebuie eliminate complet din dieta.
 
Uleiurile hidrogenate, cunoscute si sub denumirea de „grasimi trans”, au niveluri mai ridicate de grasimi saturate. Structura chimica a uleiului in sine a fost modificata pentru a-i creste durata de valabilitate. Consumul de grasimi trans creste riscul de boli de inima. In plus, se crede ca grasimile trans cauzeaza probleme sistemului imunitar si pot duce la inflamatii in intregul corp.

Nitratii si nitritii adaugati, care se gasesc in mod obisnuit in alimentele procesate, au fost asociati cu probleme grave de sanatate. Aceste substante chimice sunt folosite pentru prelungi durata de valabilitate, a inhiba cresterea bacteriilor si a le pastra culoarea si gustul. Problemele cu enzimele hepatice pot contribui, de asemenea, la bolile hepatice si pot fi legate si de alte boli digestive, cum ar fi boala Crohn. Cu putina creativitate, puteti crea mese sanatoase pentru familia dumneavoastra, care vor sprijini sanatatea ficatului.
 
De exemplu, o idee e sa inlocuiti chipsurile si alte gustari procesate cu fructe proaspete, nuci si batoane de ovaz facute in casa. Sau sa consumati apa cu castraveti, lamaie si menta, o bautura ideala pentru detoxifiere.
 

2. Beti sucuri de legume crude
 

Daca functia hepatica este afectata, sucul de legume are avantajul de a le face mai usor de digerat si absorbit de organism.
Legumele ideale pentru curatarea ficatului includ varza, conopida si varza de Bruxelles. Desi aceasta combinatie poate sa nu fie pe placul dvs., puteti adauga si alte legume care va plac, inclusiv morcovi, castraveti, sfecla si verdeata.
 
Toate aceste legume ajuta la reducerea nivelului de acid din organism, contribuind la crearea unui echilibru al pH-ului. Experimentati diverse arome; puteti adauga ierburi proaspete, inclusiv patrunjel, lamaie,menta si altele, pentru a imbunatati gustul sucurilor.  Aflati de ce este bine sa beti un smoothie verde in fiecare zi >>
 
Pentru a va imbunatati sanatatea ficatului, incercati sucul de portocale, morcov si ghimbir, acesta fiind potrivit si pentru copii. Cercetarile sugereaza ca morcovii proaspeti, organici, sunt esentiali pentru curatarea ficatului. Betacarotenul este transformat in vitamina A pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism, reducand in acelasi timp grasimea din ficat.

Continutul ridicat de fibre ajuta la mentinerea unui tract digestiv sanatos, grabind eliminarea toxinelor din organism. Radacina de ghimbir ajuta la calmarea tractului digestiv, reduce gazele intestinale si are compusi antiinflamatori puternici. Portocalele proaspete aduc si ele vitamina C, vitamina A si vitamina B6.
 

3. Consumati alimente bogate in potasiu

 
Alimentele bogate in potasiu ajuta la reducerea tensiunii arteriale sistolice, la scaderea colesterolului si sustin un sistem cardiovascular sanatos, pe langa faptul ca ajuta la curatarea ficatului. 

Cartofii dulci
 
In mod surprinzator, nu banana este cea mai bogata in potasiu, ci cartoful dulce. Un singur cartof dulce mediu contine aproape 700 de miligrame de potasiu, pe langa continutul sau ridicat de fibre si betacaroten.
 
Un cartof dulce are doar 131 de calorii, dar este bogat in vitaminele B6, C, D, magneziu si fier. Desi sunt dulci in mod natural, zaharurile din acestia sunt de fapt eliberate lent in fluxul sanguin prin ficat, fara a provoca o crestere a zaharului din sange.

Rosiile

Potasiul si ceilalti nutrienti benefici din rosii este concentrat semnificativ sub forma de sos, piure sau pasta. De exemplu, 1 cana de piure de rosii contine 1.065 de miligrame de potasiu, dar 1 cana de rosii proaspete contine doar 400 de miligrame. Atunci cand alegeti din comert sos de rosii, asigurati-va ca le alegeti pe cele facute numai din rosii bio.
 
Sfecla si spanacul
 
Bogata in antioxidanti, sfecla contine peste 1.300 de miligrame de potasiu per cana. Adaugati sfecla in sucurile de legume proaspete; tocati-o marunt si adaugati-o cruda in salate, alaturi de alte legume. De asemenea, sfecla imbunatateste fluxul biliar.
 
La randul sau, spanacul proaspat este usor de adaugat in dieta dumneavoastra si este o sursa buna de potasiu, 840 de miligrame per portie. 

Citeste si: Dieta cu patrunjel: cum sa slabesti ieftin si sanatos in doar cinci zile

Fasolea
 
Fasolea alba, fasolea rosie si fasolea Mung sunt toate bogate in potasiu, proteine si fibre. Savurati-o cu betisoare de morcov si telina.

Bananele
 
Si, in final, adaugati zilnic cate o banana in smoothie-ul dumneavoastra preferat. Bananele ajuta la digestie si ajuta la eliberarea toxinelor si a metalelor grele din organism - toate acestea sunt esentiale in acest proces.
 

4. Luati suplimente pentru sprijin hepatic


Armurariu
 
Armurariul este considerat „regele” plantelor detoxifiante, ceea ce il face ideal pentru curatarea ficatului. Cercetarile indica faptul ca ingredientul activ numit silimarina ajuta la intarirea peretilor celulari din ficat, sustinand in acelasi timp regenerarea. Armurariul poate fi luat ca supliment sau administrat sub forma de ceai.

Radacina de papadie
 
Aceasta floare atat de des intalnita este plina de vitamine si minerale. Radacina de papadie are un efect diuretic natural, permitand ficatului sa elimine mai rapid toxinele. De asemenea, ajuta la intarirea sistemului imunitar, la echilibrarea nivelului de zahar din sange, la ameliorarea arsurilor la stomac si a problemelor digestive.
 
Radacina de brusture este o alta optiune din aceeasi familie de plante ca papadia, care va poate ajuta la detoxifierea sistemului prin curatarea sangelui, contribuind astfel la sustinerea functiei hepatice. 
 
Turmericul
 
Turmericul reduce durerile articulare; este un antidepresiv eficient, ajuta la digestie, ajuta la restabilirea unui echilibru al zaharului din sange si sustine tesutul hepatic sanatos. In prezent, cercetatorii studiaza turmericul pentru o varietate de boli si afectiuni, inclusiv: boala Alzheimer, cancer, depresie, osteoartrita, sanatatea sanilor, sanatatea prostatei si durerea cronica.


Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea ficatului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre armurariu

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016