Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum te ajuta Tai Chi sa iti gasesti echilibrul mental, emotional si fizic

de SuntFericita.ro la 2024-08-19
Cum te ajuta Tai Chi sa iti gasesti echilibrul mental, emotional si fizic
Echilibrul mental si fizic sunt rareori intalnite in zilele noastre, motiv pentru care dezvoltarea profesionala si personala au loc in mod haotic. Chiar mai mult, dezechilibrele la nivel fizic ii impiedica pe cei mai multi dintre noi sa duca o viata linistita, plina de armonie, in care obstacolele zilnice pot fi depasite cu brio.


Tai Chi, arta martiala descrisa adesea ca un dans energetic, o arta a miscarii la a carei baza se aflanprincipiul perfectiunii, a devenit din ce in ce mai populara in randul persoanelor interesate de propria dezvoltare, fie ea emotionala, fizica sau psihologica.
 
Aceasta practica terapeutica este mai mult decat un simplu exercitiu benefic corpului uman. Este o multitudine de tehnici care face parte din categoria practicilor energetice asiatice. Practicata regulat, cu perseverenta, Tai Chi poate aduce unei persoane beneficii nesperate, precum intarirea spiritului, vindecarea trupului, prevenirea bolilor, dezvoltarea sistemului imunitar, modelarea mintii, cresterea abilitatii de invatare, concentrare si memorare, descoperirea abilitatilor, dar si armonizarea cu mediul inconjurator.
 
Maestrii din intreaga lume se afla intr-o incercare continua de a perfectiona tehnicile care fac parte din aceasta categorie spirituala. Acestia nu practica vreun sport de performanta, nu iau parte la sedinte de consiliere si nu locuiesc in locuri izolate, ferite de orice pericol, insa reusesc sa se mentina sanatosi atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental.
 
La fel ca si maestrii experimentati, orice persoana poate reusi sa atinga obiectivele mentionate mai devreme, prin simpla incercare de a practica exercitii regulate exprimate printr-un dans natural, intuitiv, inspirat din artele martiale chinezesti.
 
Scopul de a ajunge la o stare completa de relaxare, in care mintea si trupul se conecteaza in totalitate, iar spiritul se linisteste, poate fi atins de catre oricine, indiferent de varsta, experienta sau conditie fizica.
 
Practicarea metodei Tai Chi incurajeaza lucrul cu mintea si corpul in acelasi timp. Exercitiile sunt menite sa relaxeze muschii, dar si sa calmeze sistemul nervos. Primul si cel mai important pas este, asadar, relaxarea. Persoanele agitate, extenuate sau foarte dinamice pot avea dificultati in a se relaxa. Acest lucru este perfect normal in timpul primelor sesiuni. In timp, relaxarea corpului si a mintii are loc in mod automat, fara efort, intuitiv.
 

Cum iti gasesti echilibrul interior
 

Ghidul practic Tai Chi Principiile echilibrului iti dezvaluie secretele unei vieti echilibrate pe care le poti pune in practica in fiecare zi. 
 
Iti doresti sa:
  • Ai o forma fizica de invidiat?
  • Sa atragi energii pozitive si sa le elimini pe cele negative cu usurinta?
  • Sa fii o persoana echilibrata din toate punctele de vedere?
  • Sa scapi de anxietate?
  • Sa ai o stare de sanatate impecabila?
  • Sa fii o persoana linistita si relaxata?
     
Daca ai raspuns "da" la toate intrebarile, este timpul sa faci o schimbare majora in viata ta. 
 
Miscarile Tai Chi sunt simple, nu necesita o forma fizica perfecta si nici o stare de sanatate impecabila. Presupune un tip de exercitiu cu impact foarte scazut asupra articulatiilor, in slow-motion. Practicantul are obiectivul de a imita actiuni ale animalelor in timpul exercitiilor inspirate din artele antice. In timpul miscarilor, un tip usor de meditatie este recomandat, in care intregul corp se relaxeaza, iar atentia se concentreaza in mod special pe respiratie. 
 
Spre deosebire de alte practici de acest gen, Tai Chi impune miscari circulare, naturale, relaxarea muschilor, a incheieturilor si a intregului organism. 
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016