Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti in pana de idei? Foloseste casca magica!

Esti in pana de idei? Foloseste casca magica!
O casca destinata sa stimuleze creativitatea purtatorului, prin emiterea de fluxuri slabe de curent electric – fluxuri directionate spre creierul purtatorului, a adus rezultate promitatoare, conform unui anunt dat publicitatii joi de un grup de cercetatori australieni. Dispozitivul este format din 2 conductori uniti printr-o bendita de cauciuc si a dus la cresterea apreciabila a performantelor unor voluntari supusi la teste de aritmetica. Voluntarii au fost impartit in 2 grupuri egale: grupul cu casti si grupul fara casti. Purtatorii castii care au raspuns corect la toate intrebarile au fost de 3 ori mai multi decat cei cu raspunsuri corecte din grupul fara casti. Allan Snyder, director al Centrului de stiinte ale creierului la Universitatea Sydney, a afirmat ca “secretul” rezultatelor castii magice sta in inhibarea activitatii din emisfera stanga a creierului, responsabila de cunostintele acumulate, concomitent cu stimularea emisferei drepte, care joaca un rol esential in creativitate. "Nu trebuie sa folositi aceasta casca in scopul de a invata sau de a va imbunatati memoria. Trebuie sa o folositi doar daca doriti sa vedeti o problema cu ochi noi", a afirmat specialistul australian. Scopul este, asadar, de a-i ajuta pe cei ce o folosesc sa evalueze o problema sau o situatie fara idei preconcepute si fara a se baza pe experiente trecute. Studiul s-a inspirat dintr-o serie de observari medicale realizate pe pacienti care au suferit accidente grave, in urma carora nivelul lor de creativitate a crescut semnificativ, dupa ce emisferele lor cerebrale stangi au fost puternic afectate. "Stim deja ca, dupa anumite tipuri de vatamari ale creierului, pacientii care au avut afectat lobul stang se vor implica trup si suflet in arta si in alte tipuri de activitati creatoare", a spus Allan Snyder. Casca reprezinta punctul de pornire pentru viitoare aplicatii care sa fie folosite in arta ori in alte domenii ce necesita creativitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creativitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creativitatea

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0