Practicantii au observat efecte notabile in ceea ce priveste reducerea tensiunii sanguine, diminuarea stresului, anxietatii, depresiei, imbunatatirea calitatii somnului, eliminarea naturala a insomniei si o stare generala de bine si de echilibru interior.
“In aceasta epoca a vitezei, mintea noastra este bombardata zilnic cu lucruri mai mult sau mai putin folositoare, iar in timp, acestea se sedimenteaza in minte, parazintand perceptia noastra asupra realitatii. Este vorba de acele impuritati mentale care ne dezechilibreaza, nu ne dau voie sa ne concentram, ne provoaca o stare de anxietate si ne impiedica sa vedem viata asa cum este ea in realitate. De multe ori ni se intampla ca oamenii din jurul nostru, care ne vad deprimati, sa ne spuna ca nu avem de ce sa ne temem, ca viata este de fapt frumoasa si trebuie sa fim optimisti. Ei vad lucrurile diferit deoarece au mintea limpede, iar noi ne confruntam cu acele impuritati mentale care ne distorsioneaza realitatea”, afirma profesorul international de yoga Dana Tupa.
Totodata, profesorul recomanda cateva exercitii zilnice pe care le putem practica la noi acasa:
Atentia pe respiratie.
“Se poate incepe cu perioade scurte de cateva minute, dimineata, imediat dupa trezire si seara, inainte de a adormi, reunind atentia mintii cu respiratia, intr-o stare de liniste interioara si pastrand ochii inchisi. Cea mai simpla modalitate este aceea de a observa cum intra si iese aerul prin nari, felul in care respiram, evaluarea lungimii inspirului comparativ cu expirul, faptul ca aerul este mai cald la expir fata de inspir etc. Adeseori, in aceasta faza, practicantii incepatori, au tendinta de a adormi, ritmul respiratiei corelat cu atentia mintii ducand la o stare de relaxare profunda”, explica profesorul Dana Tupa.
Observarea gandurilor.
“Observarea impermanentei gandurilor care vin si pleaca, intr-un mod detasat, exact ca norii care trec pe cer, umbrind si facand temporar sa dispara Soarele din campul nostru vizual. Este momentul in care obiectivam detasat mintea noastra plina de ganduri, cele mai multe fara o legatura aparenta intre ele. De fiecare data cand observam ca mintea tinde sa fie ocupata de ganduri, vom observa ca atentia asupra respiratiei a disparut complet, de aceea, cu blandete si rabdare, readucem mintea la obiectul meditatiei noastre, respiratia”, spune specialistul.
Observarea corpului.
“Ne putem observa corpul, care este asezat in postura de meditatie si totodata ne putem observa limitarile acestuia in pastrarea pe lungi durate de timp a unei pozitii stabile, fara dureri sau stari de jena. Disconfortul creat de pastrarea unei pozitii de meditatie stabila si pe lunga durata de timp, vine in primul rand dintr-o minte agitata, practicantul putand observa ca, respiratia, atentia si corpul, sunt strans legate intre ele, intercorelandu-se recirproc, sau cu alte cuvinte, putandu-se influenta reciproc. O minte agitata duce intotdeauna la o respiratie sacadata si gesturi grabite, de exemplu. Deloc intamplator se spune ca, atunci cand esti suparat sau nervos, mai bine respiri adanc de 10 ori si abia dupa aceea spui sau faci ce intentionai initial si ti-a produs o stare de iritare sau suparare”, declara Dana Tupa.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.65
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!