Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa il faci pe copil sa citeasca mai mult: asta seara citim in familie

Cum sa il faci pe copil sa citeasca mai mult: asta seara citim in familie
Daca daca nu stii cum sa il faci pe copil sa citeasca mai mult, trebuie sa stii, in primul rand, ca lectiile si mai ales cititul NU trebuie sa fie percepute de copil ca o pedeapsa sau corvoadasa. Multi parinti gresesc cand isi pedepsesc copiii trimitandu-i sa faca lectii sau sa citeasca. Transforma cititul intr-o activitate amuzanta, la care sa ia parte intreaga familie.


Angajeaza toti membrii familiei in hotararea ta. Formati un fel de club de carte si cititi impreuna, seara sau inainte de culcare, o carte pe care o prefera cel mic. La inceput mai putin, apoi din ce in ce mai mult... copilul va cere cu siguranta sa ii citesti mai mult.

Apeleaza si la tot felul de tehnici, pentru ca totul sa fie mai amuzant: foloseste voci diferite pentru personaje, gesticuleaza, arata actiunea pe ilustratiile din carte, surprinde-l pe copil cu gesturi haioase in functie de firul povestii.

Alt lucru important este alegerea cartii. Opteaza pentru o carte cu imagini potrivite, care sa ilustreze povestea si sa incorporeze cat mai mult din ea, nu numai un singur personaj. Acest lucru este deosebit de important la 2-3 ani, pentru ca cel mic sa isi formeze in cap o imagine clara a povestii. Mai tarziu, spre 12-15 ani, rolul ilustratiilor scade.

Daca pe la 2-3 ani ii poti citi atat clasici dar si autori contemporani, odata ce copilul a mai crescut axeaza-te pe clasicii literaturii. Este mai bine ca cel mic sa cunoasca mai intai clasicii si apoi autorii concemporani.

De asemenea, nu te teme de cartile prea lungi. La inceput, ii vei citi numai povesti mici, dar in timp poti trece la cartile cu mai multe capitole, avand grija ca in ziua urmatoare sa ii amintesti ce ati citit pana atunci. Nu trebuie sa cititi un anumit numar de pagini in fiecare zi si nici macar sa va grabiti. E mai bine si chiar indicat sa discutati despre poveste, despre ce se intampla, despre eroi si faptele lor decat sa treceti repede peste.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cartile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre povesti

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0