Apeleaza si la tot felul de tehnici, pentru ca totul sa fie mai amuzant: foloseste voci diferite pentru personaje, gesticuleaza, arata actiunea pe ilustratiile din carte, surprinde-l pe copil cu gesturi haioase in functie de firul povestii.
Alt lucru important este alegerea cartii. Opteaza pentru o carte cu imagini potrivite, care sa ilustreze povestea si sa incorporeze cat mai mult din ea, nu numai un singur personaj. Acest lucru este deosebit de important la 2-3 ani, pentru ca cel mic sa isi formeze in cap o imagine clara a povestii. Mai tarziu, spre 12-15 ani, rolul ilustratiilor scade.
Daca pe la 2-3 ani ii poti citi atat clasici dar si autori contemporani, odata ce copilul a mai crescut axeaza-te pe clasicii literaturii. Este mai bine ca cel mic sa cunoasca mai intai clasicii si apoi autorii concemporani.
De asemenea, nu te teme de cartile prea lungi. La inceput, ii vei citi numai povesti mici, dar in timp poti trece la cartile cu mai multe capitole, avand grija ca in ziua urmatoare sa ii amintesti ce ati citit pana atunci. Nu trebuie sa cititi un anumit numar de pagini in fiecare zi si nici macar sa va grabiti. E mai bine si chiar indicat sa discutati despre poveste, despre ce se intampla, despre eroi si faptele lor decat sa treceti repede peste.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
