Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te trezesti obosita? Iata ce faci gresit inainte de culcare!

de Viorica Ghinea la 2020-08-21
Te trezesti obosita? Iata ce faci gresit inainte de culcare!
Ti se intampla deseori sa te trezesti obosita si sa ai prea putina energie pentru a face fata provocarilor zilei? Desi incerci sa ai un program echilibrat de somn, tot nu reusesti sa fii atat de activa pe cat ti-ai dori? Iata ce este posibil sa faci gresit inainte de culcare!


1. Te culci mereu la ore tarzii

Chiar daca te odihnesti in jur de 7-9 ore, adica un program de somn adecvat, totusi nu este indicat sa adormi mereu la ore tarzii. Ritmul circadian este un ciclu regulat (somn si stare de alerta), asa ca este indicat sa tii cont de nevoile corpului tau. Daca iti faci un obicei din a te culca mereu la ore tarzii, te vei trezi de fiecare data obosita.


2. Dormi putine ore in weekend

Pe saptamana incerci sa ai un program de somn corespunzator, insa in weekend ai o viata plina, asa ca renunti la ore de odihna pretioase? Este evident ca in primele zile ale saptamanii corpul tau va avea nevoie de o perioada de refacere.

3. Opresti alarma de mai multe ori

Nu te ajuta cu nimic daca iti pui alarma sa sune cu 15 minute mai devreme, apoi adormi din nou. Te vei trezi chiar mai obosita dupa aceea, asa ca iti va fi si mai greu sa te ridici din pat.

4. Ai prea multa lumina in camera

Un dormitor in care patrunde prea multa lumina poate fi un factor pentru dezvoltarea tulburarilor de somn. Efectul se aplica atat pentru lumina naturala, ca si pentru cea artificiala. Asadar, trage draperiile si nu lasa pornit televizorul ori calculatorul. Atmosfera din camera trebuie sa fie cat mai relaxanta.


5. Mananci dulciuri inainte de culcare

Seara, dupa o zi plina, simti nevoia sa te rasfeti cu un desert?  Atunci nu este de mirare ca te treazesti obosita. Alimentele cu un indice glicemic ridicat stimuleaza productia de cortizol. Efectul alimentelor de acest tip poate dura pana la 5 ore, asa ca este bine ca inainte de culcare sa uiti de ciocolata si sa iti indrepti atentia spre un iaurt, de exemplu.

6. Ai un dormitor dezordonat

Patul nefacut si hainele lasate la voia intamplarii te invita sa te bagi din nou la somn. De aceea trebuie sa iti aranjezi patul si sa faci putina ordine prin camera in fiecare dimineata. Astfel iti vei putea indeplini linistita restul obligatiilor.

7. Faci o baie fierbinte chiar inainte de somn

Desi este bine sa te relaxezi intr-o baie fierbinte, totusi nu este bine sa o faci chiar inainte de culcare. Acest obicei ti-ar putea alunga somnul. Ca sa previi acest lucru, spala-te cu o ora si jumatate inainte de culcare.


Tu ai facut vreodata aceste greseli inainte de culcare?


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre program de somn

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oboseala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre baie fierbinte

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0