Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum te ucide statul pe scaun

Cum te ucide statul pe scaun
Aceasta este o stire pe care nu ar trebui s-o citesti stand la birou: statul pe scaun ore intregi, zi de zi nu face bine la sanatate. Sa stai pe scaun la birou nu e bine pentru tine. Sa stai pe canapea dupa munca nu e bine pentru tine. Foarte multe cercetari din ultimii ani arata ca nici macar o cantitate sanatoasa de exercitiu fizic nu te poate sava


Bolile cronice
Intr-un studiu efectuat in februarie 2013 in randul a 63.048 de barbati australieni de varsta mijlocie a aratat ca cei care stau pe scaun peste patru ore pe zi sunt mai predispusi la boli cronice, cum ar fi tensiune arteriala ridicata, diabet sau cancer. Cu cat stai mai multa vreme, cu atat risti sa faci o boala cronica, indiferent de indicele de masa corporala si de activitatea fizica desfasurata extra. 
Speranta redusa de viata
Reducand statul pe scaun la mai putin de trei ore pe zi, speranta de viata a americanilor ar putea creste cu doi ani, conform unui studiu din 2012 publicat in BMJ Open. Reducerea timpului de uitat la televizor sub doua ore pe zi ar putea mari speranta de viata cu 1,4 ani (prin comparatie, fumatul reduce durata de viata a barbatilor cu 2,5 ani si a femeilor cu 1,8 ani).
Boli de rinichi
O analiza din 2012 a datelor raportate voluntar de 6.379 de persoane cu varste intre 40 si 75 de ani a conchis ca, in ciuda controlului activitatii fizice si a indicelui de masa corporala, cei care stau mai putin pe scaun isi reduc riscul de boli cronice de rinichi. Efectul este mult mai pronuntat in randul femeilor: cand au redus statul pe scaun din cursul unei zile de lucru la numai trei ore, riscul a scazut cu peste 30 de procente. In cazul barbatilor, riscul a scazut cu 15 procente.
Te-am speriat suficient pana acum, haide sa-ti propun si o solutie eficient: masajul. Pozitia sezanda duce la tensionarea corpului in zona spatelui, a umerilor si a gatului. Tensiune ce poate fi eliminata prin masaj. 
Masajul ajuta la activarea circulatiei venoase si limfatice, imbunatateste circulatia sanguina si ajuta la decongestionarea circulatiei la nivelul cutiei craniene si la inducerea efectului de calmare a sistemului nervos central. Se stimuleaza astfel si puterea de concentrare.
Si, pentru ca nu ai timp sa-ti faci programare la salon, iti aducem noi centura “Neck Massager”. Costa cat un abonament pe luna la masaj la salon, numai ca tu o poti folosi cat vrei. La fel si sotul tau. Iti poti masa spatele, gatul, soldurile, pulpele. 
Iar efectele ei sunt clare si instantanee:
• inlatura tensiunea
• imbunatateste circulatia
• iti da o stare generala de bine
• te ajuta sa ai un somn adanc si odihnitor.
Comanda chiar acum Neck Massager!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masaj

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre centura de masaj

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0