Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ciocolata - cat de buna este, de fapt, pentru sanatate?

Ciocolata - cat de buna este, de fapt, pentru sanatate?
Ciocolata - cat de buna este, de fapt, pentru sanatate?

Singurii antioxidanti din ciocolata sunt cei de tipul pigmentilor, iar bogatia si concentratia in antioxidanti oferita de ciocolata sunt mult inferioare celor din surse naturale: catina, fructe de padure, struguri, morcovi, dovleac, kiwi etc. Cacaoa contine teobromina, cofeina si salsolinol. Teobromina este principalul stimulent al sistemului nervos din cacao, cu actiune mai blanda, dar mai de durata decat cofeina (cofeina este in cantitati mai reduse in cacao). Cofeina creste rata de eliminare a calciului, unul din motivele principale pentru care consumul ei nu este recomandat copiilor; adultii nu trebuie sa consume cofeina in exces.


Excitantii din cacao cresc ritmul cardiac, dar pe de alta parte cacaoa are efect vasodilatator si diuretic (in primul rand tot prin teobromina). De aceea, actiunea asupra tensiunii arteriale este incerta (depinde de consumator si de cantitatea consumata). In cantitati mici, ciocolata reduce, cel mai probabil, tensiunea arteriala, avand in vedere combinatia cacao - zahar. Salsolinolul are efect antidepresiv. Ciocolata mai contine grasimi rele si glucide rafinate (nocive si ele).
Ciocolata amara (neagra, cu continut de cacao de minimum 70%) are in general mai putin zahar. In aceste conditii, recomandam consumul moderat de ciocolata neagra persoanelor sanatoase, in perioadele de efort intelectual si/sau fizic ridicate. Ciocolata amara poate fi consumata cu moderatie si pe timpul iernii (cand temperaturile scad mult, ea este indicata si in lipsa unor suprasolicitari). Nu recomandam consumul de ciocolata amara pe canicula. De asemenea, consumul sortimentelor normale de ciocolata, cu concentratie redusa de cacao, aduce sanatatii mai mult prejudicii decat beneficii (ceea ce nu inseamna ca trebuie exclus, ci redus la un nivel foarte scazut consumati putin si doar atunci cand pofta este intensa). Ciocolata amara ii ajuta, in general, pe cardiaci (in cantitati mici sau moderate), mai ales iarna. Totusi, daca suferiti de inima este mai bine sa cereti opinia medicului cardiolog personal in privinta consumului de ciocolata, deoarece exista situatii (spre exemplu anumite tulburari de ritm cardiac, in general tulburari neurovegetative cu afectarea inimii) in care ciocolata este nerecomandata sau interzisa.
Daca alegeti ciocolata de casa:
- preparati-o cu mai putin zahar sau (cel mai bine) inlocuiti zaharul cu mierea;
- faceti ciocolata de casa mai concentrata in cacao;
- folositi migdale, nuci si cateva stafide la prepararea sa;
- faceti ciocolata de casa cu unt (in cantitati reduse), nu cu margarina.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE


Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular   V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...

Oferta Speciala
valabila 48h

Daca alegeti ciocolata din comert:
- ciocolata nu are, in general, aditivi asa de periculosi precum alte produse din comert. Ciocolatele premium chiar isi merita banii din acest punct de vedere: multe sortimente de ciocolata premium nu contin deloc aditivi nocivi;
- ciocolata de buna calitate nu contine, in general, grasimi hidrogenate. Ciocolata populara include, in general, astfel de grasimi. Va recomandam sa cititi ambalajul inainte de a cumpara ciocolata;
- luati mai degraba ciocolata amara simpla sau cu nuci decat ciocolata amara cu fructe stafidite.
Daca va puteti face timp sa o preparati, ciocolata de casa este solutia ideala: va protejeaza mai bine si sanatatea, si bugetul!


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Spune-ne opinia ta despre "Ciocolata - cat de buna este, de fapt, pentru sanatate?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


2 + 7 =

Cele mai citite articole

Atunci cand iti alegi parfumul, dincolo de aromele pe care le preferi, trebuie sa tii cont si de ce ...
Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Crezi ca ai dat suficienti bani pe tot felul de medicamente pana acum si te-ai saturat? Exista ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0