Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curtea de Justitie UE va amenda cu 0,1% din PIB statele care nu pun deficit structural 0,5% in lege

Curtea de Justitie UE va amenda cu 0,1% din PIB statele care nu pun deficit structural 0,5% in lege
Curtea de Justitie a Uniunii Europene va putea amenda cu pana la 0,1% din Produsul Intern Brut (PIB) statele UE care nu vor introduce in constitutie o prevedere privind bugetul echilibrat, potrivit unei variante in lucru a tratatului fiscal pregatit de liderii europeni.


Incheierea unui tratat fiscal a fost agreata de principiu in decembrie de liderii a 26 din cele 27 de state membre, exceptie facand Marea Britanie.

In cazul Romaniei, sanctiunea s-ar ridica la maximum 130 milioane euro daca se ia in calcul Produsul Intern Brut estimat pentru 2011.

Acordul vizeaza o disciplina fiscala stricta la nivelul UE, avand ca principale obiective stingerea deficitelor bugetare si asezarea datoriilor de stat pe o directie sustenabila.

"Pactul fiscal" reprezinta cea mai ambitioasa incercare a UE de pana acum de a restaura increderea in finantele publice ale statelor membre, in special cele din zona euro.

Potivit variantei actualizate a tratatului, toate statele care vor semna acordul trebuie sa introduca in constitutie sau in legea echivalenta, in termen de un an, o prevedere care sa stipuleze clar ca deficitul structural al bugetului de stat nu poate depasi 0,5% din PIB.

In eventualitatea depasirii acestui prag, trebuie precizate masuri automate de ajustare, potrivit documentului.

Totodata, daca un guvern UE va ignora o decizie a Curtii de Justitie spre introducerea "regulii de aur" in constitutie, statul respectiv va putea fi amendat.

"Daca Curtea gaseste ca partea acuzata nu s-a conformat deciziilor sale, poate impune o amenda sau o penalizare adecvata circumstantelor, care nu va depasi 0,1% din Produsul Intern Brut al statului respectiv", se spune in document.

Variantele initiale ale tratatului prevedeau ca statele membre care nu introduc o astfel de prevedere in constitutie pot fi chemate in instanta la Curtea de Justitie a UE.

Continutul tratatului va fi dezbatut saptamana viitoare de ministrii Finantelor din UE, care se vor reuni la Bruxelles pentru discutii pregatitoare inaintea summit-ului UE din 30 ianuarie.

Banii stransi din amenda ar urma sa fie folositi pentru consolidarea resurselor de creditare ale Mecanismului European de Stabilitate, fondul permanent de interventie al zonei euro, care ar trebui sa devina operational din luna iulie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre amenda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre euro

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre state

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0