Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este Elvetia tara celor mai frumosi si mai sanatosi oameni din lume

De ce este Elvetia tara celor mai frumosi si mai sanatosi oameni din lume
Elvetia are una din cele mai viguroase economii si al si celei mai fericite populatii din lume. Care este potiunea lor magica? Micuta tara din centrul Europei este cunoscuta pentru faptul ca investeste in oameni. De fapt, conform raportului pe anul 2013 al World Economic Forum, Elvetia investeste mai mult in sanatatea, educatia si talentul cetatenilor sai decat orice lata tara din lume.


Elvetia este o tara foarte mica cu populatie redusa si cu foarte putine resurse naturale. Cea mai resursa pe care o au sunt oamenii si in acestia investeste de ceva timp. In acest fel, economia lor a devenit competitiva, foarte inovatoare si a adoptat extrem de rapid tehnologia, a spus Saadia Zahidi, Senior Director al World Economic Forum pentru Huffington Post.
Utilizarea abilitatilor si talentelor oamenilor este cheia unui viitor sigur pentru orice tara si institutie si va stabili cat de pregatita este o tara sa faca fata cererilor unei economii globale competitive. WEF a elaborat un index complex care acopera 51 de indicatori pentru a stabili cum investesc diverse tari in oamenii lor si modul in care folosesc aceste investitii, in termeni de productivitate si robustete a economiei. 
Iata trei lucruri pe care Elvetia le-ar putea preda si restului lumii despre investitia in oameni.
1. Are un excelent sistem de sanatate.
Cand vine vorba de sanatate, luand in calcul longevitate, mortalitatea infantila, starea generala de sanatate fizica si mentala a populatiei si calitatea ingrijirii medicale, clasamentul plaseaza Elvetia pe locul intai.
2. Elvetienii nu sunt numai sanatosi, ci si fericiti.
Conform Raportului pe 2013 al Natiunilor Unite privind Fericirea, Elvetia este pe locul al treilea. Este pe al optulea loc in spatele topului depresiei in lume, ceea ce are un efect masurabil aupra fortei de munca si a economiei. Bolile mentale le costa pe tarile civilizate 3-4 procente din PIB, anual.
3. Elvetia investeste in invatamant de calitate.
 86% dintre adultii cu varste intre 25 si 64 de ani au diploma de bacalaureat (sau echivalent), conform Indexului pentru o Viata mai Buna al Organizatiei Economice de Cooperare si Dezvoltare (OECD).
Elvetia este pe locul intai la calitatea scolilor de management, la calitatea educatiei in matematica si stiinta pe al cincilea si la calitatea scolilor primare tot pe locul intai in lume. Cat despre accesul la internet in scoli, este pe locul al saptelea in lume.
„Povestea fiecarei tari este cumva unica si exista lucruri de invatat din diverse colturi ale lumii”, spune Saadia Zahidi. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre elvetia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0