Elvetia este o tara foarte mica cu populatie redusa si cu foarte putine resurse naturale. Cea mai resursa pe care o au sunt oamenii si in acestia investeste de ceva timp. In acest fel, economia lor a devenit competitiva, foarte inovatoare si a adoptat extrem de rapid tehnologia, a spus Saadia Zahidi, Senior Director al World Economic Forum pentru Huffington Post.
Utilizarea abilitatilor si talentelor oamenilor este cheia unui viitor sigur pentru orice tara si institutie si va stabili cat de pregatita este o tara sa faca fata cererilor unei economii globale competitive. WEF a elaborat un index complex care acopera 51 de indicatori pentru a stabili cum investesc diverse tari in oamenii lor si modul in care folosesc aceste investitii, in termeni de productivitate si robustete a economiei.
Iata trei lucruri pe care Elvetia le-ar putea preda si restului lumii despre investitia in oameni.
1. Are un excelent sistem de sanatate.
Cand vine vorba de sanatate, luand in calcul longevitate, mortalitatea infantila, starea generala de sanatate fizica si mentala a populatiei si calitatea ingrijirii medicale, clasamentul plaseaza Elvetia pe locul intai.
2. Elvetienii nu sunt numai sanatosi, ci si fericiti.
Conform Raportului pe 2013 al Natiunilor Unite privind Fericirea, Elvetia este pe locul al treilea. Este pe al optulea loc in spatele topului depresiei in lume, ceea ce are un efect masurabil aupra fortei de munca si a economiei. Bolile mentale le costa pe tarile civilizate 3-4 procente din PIB, anual.
3. Elvetia investeste in invatamant de calitate.
86% dintre adultii cu varste intre 25 si 64 de ani au diploma de bacalaureat (sau echivalent), conform Indexului pentru o Viata mai Buna al Organizatiei Economice de Cooperare si Dezvoltare (OECD).
Elvetia este pe locul intai la calitatea scolilor de management, la calitatea educatiei in matematica si stiinta pe al cincilea si la calitatea scolilor primare tot pe locul intai in lume. Cat despre accesul la internet in scoli, este pe locul al saptelea in lume.
„Povestea fiecarei tari este cumva unica si exista lucruri de invatat din diverse colturi ale lumii”, spune Saadia Zahidi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!