Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce calitati trebuie sa indeplineasca un espresso foarte bun?

de Sunt Fericita la 2020-03-13
Ce calitati trebuie sa indeplineasca un espresso foarte bun?
Atunci cand vine vorba de cafea, preferintele fiecaruia dintre noi variaza. Intensitatea aromei, felul in care este preparata si ingredientele pe care fiecare alege sa le mai adauge in aceasta, alcatuiesc o cafea perfecta. Cu siguranta ca ai incercat cafeaua espresso, daca esti un fan al acestei lichori. Un espresso autentic are un gust intens, definit ca un echilibru perfect intre amar si dulce. Din fericire, poti prepara un espresso savuros si acasa, asa ca nu este nevoie sa mergi la cafenea de fiecare data cand iti este pofta de aceasta bautura aromata. Simplu, cu lapte sau cu zahar, un espresso de calitate trebuie sa aiba cateva calitati pentru a ne delecta papilele gustative. Iata care sunt acestea!


Trebuie sa fie putin acid

Aici ne referim la impactul pe care il provoaca prima gura de cafea atunci cand atinge limba. Acelasi efect il au, de regula, fructele precum lamaia, portocalele, capsunele, afinele, murele, anansul sau zmeura. Aciditatea diferentiaza cafeaua normala de esspreso, pe langa dimensiunile reduse pe care le are.

Sa fie putin dulce

Un espresso nu este neaparat dulce, dar la final pe buzele tale va ramane un gust usor dulceag, placut, care te indeamna sa mai bei o gura si inca o gura! Aroma dulce este data de diferitele tipuir de indulcitori folosite, de la zaharul alb, brun, melasa malt, miere sau agave.

Sa aiba un strop de amaraciune

Chiar daca poate parea deplasat ca cineva sa isi doreasca o cafea amara, in combinatie cu aciditatea si dulcele, aroma usor amara creeaza un gust armonios, usor de recunoscut inca din mirosul pe care il emana ceasca cu espresso. Aroma amara este una fina, care apare doar in momentul in care cafeaua atinge buzele, dar imediat este acoperita de aciditatea care se simte la nivelul limbii si aroma dulce care ramane la final.

Sa fie din boabe de calitate

In cazul in care alegi sa iti prepari acasa un esspreso, retine ca poti gasi cafea boabe espresso la pret avantajos, despre care sa stii inclusiv tara de origine si modul in care au fost prajite. Cu cat boabele sunt de o calitate mai buna, cu atat vei putea simti mai bine aroma unui espresso de calitate, chiar daca acest lucru depinde si de modul in care ai ales sa il consumi: cu lapte, zahar sau simplu.

Nu este necesar ca fiecare dintre aceste calitati sa fie prezente in mod egal, (tinand cont ca poti adauga mai mult zahar in espresso sau ca pui mai multe boabe de cafea), caci toate aceste lucruri depind de gusturile fiecaruia. Totusi, indiferent de nivelul la care acestea sunt prezente intr-un espresso, ele nu trebuie sa lipseasca niciodata. Daca nu este putin amar, putin acid si cu un strop de dulce la final, atunci nu este espresso! Dar, daca vrei sa afli adevarata aroma a unui espresso, consuma-l data viitoare simplu, exact ca italienii!


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0