Trebuie sa fie putin acid
Aici ne referim la impactul pe care il provoaca prima gura de cafea atunci cand atinge limba. Acelasi efect il au, de regula, fructele precum lamaia, portocalele, capsunele, afinele, murele, anansul sau zmeura. Aciditatea diferentiaza cafeaua normala de esspreso, pe langa dimensiunile reduse pe care le are.
Sa fie putin dulce
Un espresso nu este neaparat dulce, dar la final pe buzele tale va ramane un gust usor dulceag, placut, care te indeamna sa mai bei o gura si inca o gura! Aroma dulce este data de diferitele tipuir de indulcitori folosite, de la zaharul alb, brun, melasa malt, miere sau agave.
Sa aiba un strop de amaraciune
Chiar daca poate parea deplasat ca cineva sa isi doreasca o cafea amara, in combinatie cu aciditatea si dulcele, aroma usor amara creeaza un gust armonios, usor de recunoscut inca din mirosul pe care il emana ceasca cu espresso. Aroma amara este una fina, care apare doar in momentul in care cafeaua atinge buzele, dar imediat este acoperita de aciditatea care se simte la nivelul limbii si aroma dulce care ramane la final.
Sa fie din boabe de calitate
In cazul in care alegi sa iti prepari acasa un esspreso, retine ca poti gasi cafea boabe espresso la pret avantajos, despre care sa stii inclusiv tara de origine si modul in care au fost prajite. Cu cat boabele sunt de o calitate mai buna, cu atat vei putea simti mai bine aroma unui espresso de calitate, chiar daca acest lucru depinde si de modul in care ai ales sa il consumi: cu lapte, zahar sau simplu.
Nu este necesar ca fiecare dintre aceste calitati sa fie prezente in mod egal, (tinand cont ca poti adauga mai mult zahar in espresso sau ca pui mai multe boabe de cafea), caci toate aceste lucruri depind de gusturile fiecaruia. Totusi, indiferent de nivelul la care acestea sunt prezente intr-un espresso, ele nu trebuie sa lipseasca niciodata. Daca nu este putin amar, putin acid si cu un strop de dulce la final, atunci nu este espresso! Dar, daca vrei sa afli adevarata aroma a unui espresso, consuma-l data viitoare simplu, exact ca italienii!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!