Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ne sperie femeile de succes

De ce ne sperie femeile de succes
Ganditi-va o clipa: care este cea mai inspaimantatoare femeie pe care o puteti conjura, asa ca pe spiritele intunericului? Are serpi iesindu-i din parul valvoi? Scoate flacari pe nari? Sau poarta cumva pantofi comozi si costum business?


Lucy Kellaway, editorialista pentru Financial Times, vorbeste de ultima categorie. De fapt, face o lista a femeilor pe care le gaseste extrem de inspaimantatoare: Madonna, care iti da fiori cu cizmele ei inalte, Angela Merkel, care  te baga in sperieti cu coafura ei castron si cu gura ei vesnic schimonosita, Margaret Thatcher care e tiranica, iar Hillary Clinton sperie cu simpla ei prezenta. 
Autoarea spune ca perceptia este una subiectiva si se prea poate ca senzatia de teama sa nu aiba legatura cu succesul femeilor in cauza. Si totusi, studiile recente arata ca femeile directe sunt percepute ca fiind agresive, ca, de obicei, femeile nu-si cer drepturile, dar, cand o fac, sunt dominatoare sau, mai rau “ambitioase”.
Revistele de lifestyle si comediile romantice portretizeaza femeile cu functii de conducere ca fiind amenintatoare, mai ales cand vine vorba de dragoste. Adica succesul femeilor ii indeparteaza pe barbati, ii intimideaza, este lipsit de sex-appeal.
Exista trei concluzii evidentiate de Lucy Kellaway:
1. Din moment ce femeilor le este mai greu sa avanseze profesional, cele care o fac trebuie sa fie mult mai aprige si, deci, mai fioroase. 
2. Femeile nu sunt la fel de increzatoare in fortele proprii ca barbatii, asa ca folosesc o voce puternica sa-si ascunda tremurul interior. 
3. Femeile sunt mai fioroase, caci sunt mai greu de citit decat barbatii, iar lipsa de predictibilitate naste anxietate.
Exista multe stereotipuri privind femeia la putere. Va impartasim cateva dintre ele:
- Femeia de succes este rece, dura, lipsita de emotii,
- Sefa FMI, Christine Lagarde, a declarat pentru Forbes ca uraste stereotipul conform caruia femeile puternice trebuie sa arate ca niste oameni de afaceri,
- Michelle Obama a fost aspru criticata pentru faptul ca uneori pare a fi nervoasa, un stereotip des intalnit despre femeile lideri. Mania unui barbat este considerata un punct forte, a unei femei este privita ca semn al unei agresivitati exacerbate,
- Femeile puternice au manipulat multi barbati pentru a ajunge in varf.
Intrebarea care ramane in picioare este insa nu cine este cea mai inspaimantatoare femeie sau de ce ne sperie aceasta, ci cum are de gand societatea sa-si trateze angoasa.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cariera

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre madonna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stereotipuri

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0