Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta pentru yoga: ce alimente trebuie sa consumi in functie de anotimp

de Sunt Fericita la 2018-02-21
Dieta pentru yoga: ce alimente trebuie sa consumi in functie de anotimp
Yoga este un mod placut si usor de a-ti imbunatati sanatatea fizica, mentala si emtionala. Insa pentru a te bucura pe deplin de efectele benefice pe care aceasta practica le are, trebuie sa acorzi o importanta deosebita si alimentatiei care o completeaza. Nu este suficient sa faci miscari fizice si sa meditezi pentru a practica un stil de viata Yoga. Pentru cele mai bune rezultate, alimentatia zilnica trebuie sa includa ingrediente usoare si sanatoase.


Dieta pentru yoga este cea lacto-vegetariana. Poate parea destul de greu sa renunti la carne, sa o excluzi din alimentatia zilnica, insa pe termen lung, yoghinii sustin ca vei observa cat de benefica este aceasta schimbare.

Mancarea lacto-vegetariana contine tot ce este necesar pentru un corp sanatos – vitamine, nutrienti, fibre si antioxidanti. Alimentele naturale pot fi digerate mult mai usor decat carnea, printre acestea se recomanda:

- legume
- fructe
- cereale
- lapte si produse lactate
- seminte
- nuci

Dieta pentru yoga - iata cateva recomandari pentru fiecare anotimp:

Primavara

Pentru a profita de potentialul extraordinar oferit de aceasta perioada a anului este important sa-ti adaptezi alimentatia atat pentru o stare buna de sanatate, cat si pentru a te asigura ca nu cazi din nou in vechile obiceiuri. Aceasta este o perioada buna pentru detoxificare, pentru consumul de sucuri de fructe si legume, pentru curatarea organismului, odihnirea sistemului digestiv si eliminarea toxinelor acumulate in timpul iernii. Accentul din alimentatie trebuie pus pe mancarurile pe baza de plante care nu numai ca iti curata organismul, dar ii si furnizeaza vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a-si mentine sanatatea.

Vara 

Este de preferat sa limitezi consumul de alimente rafinate, lactate si alte produse bogate in grasimi pentru ca acestea suprasolicita inima si intestinul subtire. Consumul de alcool trebuie de asemenea evitat pentru ca acesta incalzeste organismul si creste pofta de mancare, marind sansele de crestere in greutate.

Toamna

Este anotimpul schimbarii si al reinnoirii, asa cum se poate vedea in multitudinea de frunze colorate si in vremea racoroasa din aceasta perioada. Ca si primavara, este o perioada excelenta pentru curatarea organismului inainte ca in alimentatie sa fie introduse mancaruri mai bogate, care sa ne protejeze de frig. Unele alimente specifice toamnei precum morcovii, spanacul si broccoli sunt bogate in betacaroten, un antiinflamator excelent, si, impreuna cu fructele si legumele bogate in antioxidanti, sunt extrem de benefice pentru organism.

Iarna
 
In acest anotimp ar trebui consumate alimente care cresc imunitatea pentru a ne feri de boli si de infectii. In aceasta perioada, corpul are nevoie de mancare drept combustibil pentru a-i da energie. Din fericire, natura ne ofera o multitudine de alimente gustoase si sanatoase care sa ne ajute sa obtinem acest combustibil. Acesta este anotimpul in care poti manca cele mai mari cantitati de porumb, nuci, cartofi, ceapa, usturoi si morcovi – alimente care te incalzesc.

Ceapa si usturoiul sunt cunoscute pentru proprietatile lor antibiotice si antiinflamatoare, asa ca sunt o alegere deosebit de buna in ceea ce priveste prevenirea infectiilor si a bolilor. Legumele verzi frunzoase precum varza, broccoli, spanacul si varza creata contin minerale esentiale ca magneziu si zinc, care pot creste la randul lor imunitatea. Ai grija sa gatesti legumele la abur pentru a nu pierde nutrientii din ele sau, daca preferi sa le fierbi, fierbe-le cat mai putin posibil in cat mai putina apa si apoi foloseste apa respectiva pentru sos.

Multe persoane care au fost sceptice la inceput in ceea ce priveste yoga o privesc acum ca pe o parte esentiala din viata lor, atat pentru corp, cat si pentru minte, si ca pe o solutie prin care pot rezolva majoritatea situatiilor incordate din viata de zi cu zi.

Intr-o perioada foarte scurta de timp, perspectiva lor asupra vietii a devenit pozitiva si au invatat sa gestioneze situatiile stresante intr-un mod mult mai calm. Yoga i-a facut, pur si simplu, sa aprecieze fiecare moment al vietii. Efectuata corect, in corelatie cu tehnici de respiratie si de concentrare corecte si complete, Yoga stimuleaza sistemele respirator, circulator, nervos si endocrin.

Descopera 50 de exercitii Yoga pentru incepatori >>

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre exercitii yoga

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0