Varsta
Nu a ta, caci e clar ca trebuie sa ai peste 18 ani pentru a achizitiona alcool, ci a bauturii. Se spune ca un whisky este mai bun pe masura ce imbatraneste, dar aceasta afirmatie nu ia in calcul si gusturile tale personale. In general, iti recomandam sa incepi cu un whisky vechi de cel putin 10 sau 15 ani, dar se prea poate sa nu simti o diferenta nici daca bei unul mai vechi de 20. Daca varsta unui whisky nu este un element care sa te lamureasca prea tare, tine cont si de pretul sau, ori de marca. Branduri de whisky precum Chivas sau Jameson au o traditie foarte bine cunoscuta in spate si cel mai probabil nu te vor dezamagi!
Volumul de alcool
Volumul de alcool dintr-un whisky este foarte important deoarece va influenta foarte tare aroma finala a acestuia. Desi majoritatea sortimentelor se lauda cu un volum de alcool ce se incadreaza intre 40 si 50%, exista si unele mai puternice. De exemplu, anumite sortimente, cele care au indicatia Cask Strength, nu au fost diluate cu apa pentru a fi mai usor de consumat, si isi pastreaza exact continutul de alcool pe care il aveau atunci cand au fost extrase din butoi. Un astfel de sortiment poate avea un volum de alcool de aproape 60%. Daca nu esti obisnuit cu bauturi foarte tari, se prea poate ca un astfel de whisky sa nu fie pe gustul tau. Ti se va parea ca nu simti nimic in afara de taria lui.
Aroma
Desi in general nu te astepti ca un whisky sa aiba gust de altceva in afara de whisky, tocmai pentru ca exista o lege foarte clara care reglementeaza aromele posibile, diversi producatori au dezvoltat metode prin care isi pot scoate produsul in evidenta. De exemplu, foarte multi recurg la mutarea bauturii in butoaie in care au fost tinute anterior alte tipuri de bauturi. Astfel, te poti trezi ca te bucuri de un whisky cu aroma de rom, sampanie, bere sau chiar vin. Desigur, aceasta nu va fi aroma principala, dar va da o nota aparte experientei de consum. Stai linistit, vei descoperi pe eticheta astfel de detalii, asta ca sa nu te simti luat pe nepregatite!
Ce vrei sa faci cu bautura
Stim ca ti-ai luat sticla pentru a o bea sau pentru a o face cadou, dar conteaza foarte mult cum vrei tu sau cum vrea destinatarul sa consume bautura. Asadar, in cazul in care consumatorul final vrea sa foloseasca bautura pentru cocktailuri, de preferat va fi un whisky blend sau unul de tip bourbon. Daca vrei sa-l servesti cu niste mancaruri alese, de pilda stridii sau somon, se recomanda un single malt, usor afumat. La fel, daca vrei sa-l consumi cu o ciocolata de calitate. In eventualitatea in care vrei sa te bucuri de un trabuc, de preferat va fi sa alegi un sortiment de whisky ceva mai corpolent, poate cu o aroma florala.
Nu in ultimul rand, adu-ti aminte ca bei de placere, deci alege ce-ti place tie, nu ce este popular!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!