Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 criterii de alegere a celui mai bun whisky

de Sunt Fericita la 2022-07-26
4 criterii de alegere a celui mai bun whisky
Luand in considerare cate sortimente diferite de whisky sau whiskey exista pe lume, sa-l alegi pe cel mai bun este mai degraba o chestiune subiectiva, nu una obiectiva. Te-ai saturat de ce bei de obicei si vrei sa incerci ceva nou? Sau pur si simplu e prima data cand incerci o bautura mai tare si vrei ca aceasta sa te dea pe spate? Ei bine, indiferent de context, iti vom oferi cateva criterii pe care merita oricand sa le iei in calcul.


Varsta
 
Nu a ta, caci e clar ca trebuie sa ai peste 18 ani pentru a achizitiona alcool, ci a bauturii. Se spune ca un whisky este mai bun pe masura ce imbatraneste, dar aceasta afirmatie nu ia in calcul si gusturile tale personale. In general, iti recomandam sa incepi cu un whisky vechi de cel putin 10 sau 15 ani, dar se prea poate sa nu simti o diferenta nici daca bei unul mai vechi de 20. Daca varsta unui whisky nu este un element care sa te lamureasca prea tare, tine cont si de pretul sau, ori de marca. Branduri de whisky precum Chivas sau Jameson au o traditie foarte bine cunoscuta in spate si cel mai probabil nu te vor dezamagi! 
 
Volumul de alcool 
 
Volumul de alcool dintr-un whisky este foarte important deoarece va influenta foarte tare aroma finala a acestuia. Desi majoritatea sortimentelor se lauda cu un volum de alcool ce se incadreaza intre 40 si 50%, exista si unele mai puternice. De exemplu, anumite sortimente, cele care au indicatia Cask Strength, nu au fost diluate cu apa pentru a fi mai usor de consumat, si isi pastreaza exact continutul de alcool pe care il aveau atunci cand au fost extrase din butoi. Un astfel de sortiment poate avea un volum de alcool de aproape 60%. Daca nu esti obisnuit cu bauturi foarte tari, se prea poate ca un astfel de whisky sa nu fie pe gustul tau. Ti se va parea ca nu simti nimic in afara de taria lui. 
 
Aroma
 
Desi in general nu te astepti ca un whisky sa aiba gust de altceva in afara de whisky, tocmai pentru ca exista o lege foarte clara care reglementeaza aromele posibile, diversi producatori au dezvoltat metode prin care isi pot scoate produsul in evidenta. De exemplu, foarte multi recurg la mutarea bauturii in butoaie in care au fost tinute anterior alte tipuri de bauturi. Astfel, te poti trezi ca te bucuri de un whisky cu aroma de rom, sampanie, bere sau chiar vin. Desigur, aceasta nu va fi aroma principala, dar va da o nota aparte experientei de consum. Stai linistit, vei descoperi pe eticheta astfel de detalii, asta ca sa nu te simti luat pe nepregatite! 
 
Ce vrei sa faci cu bautura
 
Stim ca ti-ai luat sticla pentru a o bea sau pentru a o face cadou, dar conteaza foarte mult cum vrei tu sau cum vrea destinatarul sa consume bautura. Asadar, in cazul in care consumatorul final vrea sa foloseasca bautura pentru cocktailuri, de preferat va fi un whisky blend sau unul de tip bourbon. Daca vrei sa-l servesti cu niste mancaruri alese, de pilda stridii sau somon, se recomanda un single malt, usor afumat. La fel, daca vrei sa-l consumi cu o ciocolata de calitate. In eventualitatea in care vrei sa te bucuri de un trabuc, de preferat va fi sa alegi un sortiment de whisky ceva mai corpolent, poate cu o aroma florala. 
 
Nu in ultimul rand, adu-ti aminte ca bei de placere, deci alege ce-ti place tie, nu ce este popular! 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bauturi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre whisky

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0